Чи готова Харківщина до штаму «Дельта» — у програмі «Про головне» на UA: Українське радіо Харків

Чи готова Харківщина до штаму «Дельта» — у програмі «Про головне» на UA: Українське радіо Харків

29 чер. 2021

Чи готові медзаклади Харківщини приймати пацієнтів із новим штамом коронавірусу — «Дельта»? Про це говоритимемо 29 червня о 17:15 у токшоу «Про головне» на UA: Українське радіо Харків. Гості студії — директор Обласної клінічної інфекційної лікарні Павло Нартов та керівник Валківської районної лікарні Богдан Носатов.

25 червня Національна служба здоров’я України оприлюднила оновлені умови з лікування коронавірусу. Водночас, як повідомив Суспільному Богдан Носатов, відповідний договір на стаціонарне лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою з Валківським медзакладом на липень поки що не подовжений. 

За словами Павла Нартова, медзаклад наразі не відповідає новим вимогам Національної служби здоров’я України як опорний, зокрема, щодо наявності кисневих приладів. Медики лікарень Харківщини сьогодні очікують розпорядження на оновлення мережі опорних медзакладів з лікування коронавірусу. 

Крім того, ведучі з гостями студії говоритимуть про заповненість лікарень області пацієнтами з COVID-19, про особливості штаму «Дельта» і які заходи убезпечать від нього мешканців Харківщини, а також про те, чи були зареєстровані на Харківщині випадки «Дельти» та які можливості регіону для діагностики цього захворювання. 

Нагадаємо, слухати UA: Українське радіо Харків можна онлайн та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM,
  • Первомайський — 102,6 FM,
  • Балаклія — 89,1 FM.

Записи програм слухайте тут.