Невиплати зарплати лікарям: чи є у держави рішення? Про це слухайте в ефірі Суспільного у Харкові

Невиплати зарплати лікарям: чи є у держави рішення? Про це слухайте в ефірі Суспільного у Харкові

26 лип. 2021

Як врегулювати на законодавчому рівні виплати Нацслужби здоров’я України лікарням та як українським мед закладам бути ефективними — про це говоритимемо 26 липня о 17:15 в ефірі Українського радіо Харків із експерткою групи підтримки медичної реформи Оленою Хитровою.

Через борги із заробітної плати 24 липня працівники Валківської лікарні перекривали трасу «Київ-Харків-Довжанський». Заборговано понад 5 мільйонів: це зарплата за два місяці і «ковідні» надбавки. Валківська лікарня не фінансуються з місцевого, обласного і державного бюджетів, а отримує кошти від НСЗУ за результатами наданих медичних послуг та відповідно до цього оформлених документів. За словами представниці Нацслужби здоров’я в області Вікторії Мілютіної, «гроші перерахували, не виплатити їх могли через помилки в документах. Відповідальність за правильність записів несе керівник закладу».

Що залежить від керівника закладу та його взаємодії з НСЗУ, наскільки випадок у Валківській лікарні типовий для регіону та України та що треба змінити в законодавстві, аби українські лікарні мали можливість підвищити свою ефективність — говоримо в токшоу «Про головне». 

Із чим розійшлися протестувальники у Валках та до чого готуватись Куп’янську, де в лікарні склалася схожа ситуація, — про це в програмі «Сьогодні. Головне» на UA: ХАРКІВ 26 червня після випуску новин о 19:00.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. На Харківщині це — телеканал UA: ХАРКІВ і Українське радіо Харків.

Оперативні новини Харківщини шукайте на діджитал-платформах: