UA: ХАРКІВ покаже Всеукраїнський фестиваль-конкурс на приз Гната Танцюри

UA: ХАРКІВ покаже Всеукраїнський фестиваль-конкурс на приз Гната Танцюри

27 лип. 2021

З 27 по 30 липня об 11:40 на UA: ХАРКІВ та всіх регіональних телеканалах Суспільного транслюватимуть телевізійну версію V Всеукраїнського фестивалю-конкурсу фольклорних колективів на приз Гната Танцюри. Всього до ефіру підготували 5 випусків із виступами фольклорних колективів та виконавців дев’яти областей України. Глядачі UA: ЗАКАРПАТТЯ та UA: ДОНБАС зможуть подивитися фестивальні виступи з середи, 28 липня, о 12:10.

Читайте також: «Шум твого міста» — проєкт про атмосферу міста на UA: ХАРКІВ

«Такі фестивалі стають не тільки майданчиками для обміну фольклорними знахідками, а й простором, у якому зберігається й відроджується розуміння української традиції. Кожна область має свої пісні, строї, говірки, ментальність, але у нас спільна історія і спільні інтереси, — зазначає продюсер філії Суспільного у Вінниці Віктор Мозалевський. — Суспільне працює над тим, щоб зберігати надбання української культури, сприяти налагодженню міцних зв’язків між регіонами. Ми хотіли, щоб роботу аматорських народних колективів побачила якнайширша аудиторія — аудиторія всіх регіональних каналів Суспільного, і ми маємо таку можливість. Запрошуємо до перегляду»

Нагадаємо, Всеукраїнський фестиваль-конкурс фольклорних колективів на приз Гната Танцюри проводять раз на п’ять років, цього року він відбувся в червні у Гайсині. UA: ВІННИЦЯ підтримувала подію як інформаційний партнер.