Як змінився Харків за 30 років Незалежності – слухайте на Українському радіо Харків

Як змінився Харків за 30 років Незалежності – слухайте на Українському радіо Харків

20 сер. 2021

Про Харків говоритимемо в ефірі Українського радіо Харків  24 серпня о 17:15.

Харків – великий промисловий, культурний, транспортний осередок України. За 30 років Незалежності ми реставрували пам’ятки архітектури і створювали нові, перейменували вулиці. Деякі з них стали свідками нових історичних подій.

Спеціально до Дня Незалежності України Українське радіо Харків розкаже, як змінювалося обличчя міста протягом цих років.

«На початку незалежності у Харкові створювались мегапроєкти. Однак мало що з них побудували – були складні часи. І це добре, бо ті глобальні архітектурні рішення зараз були б неактуальними. У другому десятиріччі Незалежності в Харкові почала з’являтись сучасна архітектура, яка є актуальною в світі. Так виникло нове покоління українських архітекторів, які виховувались на прикладі тієї архітектури, яка зародилась саме в Харкові», - розповіла архітекторка Олександра Нарижна.

На думку політологині Юлії Біденко, Харків завжди був значущим місцем української політики. «Однак тут ніколи не створювались партії, які претендували б на всеукраїнське панування. Але у нас завжди була кузня професійних кадрів середньої ланки, була фахова юридична школа», - каже Біленко.  

Як змінювалась політична активність Харкова та його економічне становище за 30 років? Чому наше місто – потужний транспортний осередок України? Які маємо можливості для організації дозвілля харків’ян і гостей міста?

                        Нагадаємо, слухати Українське радіо Харків можна онлайн та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM,
  • Первомайський — 102,6 FM,
  • Балаклія — 89,1 FM.

Записи програм слухайте тут.