«Побач голос»:  журналісти Українського радіо Харків — в телеефірі Суспільного 

«Побач голос»:  журналісти Українського радіо Харків — в телеефірі Суспільного 

26 сер. 2021

В телеефірі UA: ХАРКІВ  стартував спецпроєкт «Побач голос», який знайомить глядацьку аудиторію з журналістами, що працюють за радіомікрофоном і ніколи не з’являються перед телекамерою. Це історії про тих, чий голос щобудня лунає з радіоприймачів Українського радіо Харків — ведучих новин, суспільно-політичних токшоу, програм про культуру, спорт та здоров’я  — Оксану Білецьку, Романа Кривка, Тетяну Кривоніс, Ігоря Яворського, Зою Рудь.

Які вони – журналісти Українського радіо Харків та що для них означає працювати на Суспільному? Відповіді — у спецпроєкті «Побач голос».

Радіоведуча Оксана Білецька згадує, з чого починалась її робота на радіо.

«Я мала досвід роботи у телевізійних проєктах, але в радійній студії почуваюся впевненіше, — розповідає Оксана Білецька. — На радіо працюю 21 рік. Коли прийшла туди після університету, місцеві “старожили” сказали, що вона не годиться, бо голос дитячий. Росла разом із голосом».

Під час зйомок, для кожного із героїв проєкту обрали особливу локацію. Для Романа Кривка – галерея сучасного мистецтва ЄрміловЦентр. Роман каже, що після зйомок почувався кінозіркою.

«Досвід зйомок був цікавим: протягом години намагався втілити задум колег, які бачили мене з різних ракурсів, обговорюючи кожну позу чи рух. Цілком довірився їхньому досвіду й намагався бути пластичним та природним. У підсумку, побачивши готовий ролик, почувався журналістом-розслідувачем і кінозіркою», — говорить Роман Кривко.

Зоя Рудь опинилася за лаштунками СХІД OPERA.

«Мені обрали дуже елегантний образ. Саме для театру. Колись у дитинстві дуже хотіла сюди потрапити на балет. Вмовляла батьків, придбали квитки, а я захворіла. Тож перше наше знайомство з ХНАТОБом відбулося з температурою 39, — згадує Зоя. — Якщо на радіо всі емоції передаються голосом, то тут акцент робили на рухах і міміці. Чи вийшло посміхатися очима, вирішувати глядачам».

Ролик про радіоведучу Тетяну Кривоніс знімали у надземному пішохідному переході над проспектом Гагаріна. Після зйомок Тетяна зізналась: «Мікрофон на камеру я б не проміняла . Було складно і незвично, але ще більшим викликом, думаю, ці зйомки стали для команди». 

Серія промо «Побач голос» виходитиме від сьогодні в ефірі телеканалу UA: ХАРКІВ.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. На Харківщині це — телеканал UA: ХАРКІВ і Українське радіо Харків.

Оперативні новини Харківщини шукайте на діджитал-платформах: