Оптимізація шкіл — тема радіомосту Суспільного Харкова та Полтави

Оптимізація шкіл — тема радіомосту Суспільного Харкова та Полтави

31 сер. 2021

31 серпня о 17:15 Українське радіо Харків та Українське радіо Лтава проведуть радіоміст, присвячений оптимізації освітньої мережі України. 

Процес оптимізації освітньої мережі викликав хвилю обурення і серед батьків учнів, і серед працівників освіти на місцях. Закриття шкіл та скорочення кількості класів призвели до батьківських протестів та судових справ. Батьки вважають, що закриття навчальних закладів у громадах значно ускладнює навчальний процес для місцевих учнів та навіть змушує сім’ї змінювати місце проживання. 

Так, у Куп’янській громаді на Харківщині протягом найближчих двох років планують закрити чотири школи. Ще в кількох уже з нового навчального року не набиратимуть десяті класи або залишиться лише початкова школа. З такою оптимізацією не погоджуються батьки та вчителі: рішення закрити сільські Осинівську та Пристінську гімназії оскаржують у суді. 

У Решетилівській громаді Полтавщини з нового навчального року закриють 8 шкіл. Причиною називають малокомплектність. В минулому році через це залишилась без однієї школи й Опішнянська громада. 

Які аргументи наводить місцева влада про зменшення кількості шкіл у громадах, де працевлаштовують вчителів, як довозять дітей до шкіл та чому батьки готові відстоювати право на навчання дітей у суді? Про це говоримо у спецефірі Українського радіо Харків і Українського радіо Лтава 31 серпня о 17:15. Гості радіостудії у Харкові - представник батьківського комітету, батько двох школярів Куп’янської гімназії № 1 Богдан Черемський, мама першокласників з Пристінської гімназії Яна Шеремет, екссекретар Куп’янської міської ради, депутат Вадим Крохмаль 

Нагадаємо, слухати Українське радіо Харків можна онлайн та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM,
  • Первомайський — 102,6 FM,
  • Балаклія — 89,1 FM.

Записи програм — тут.