«Ан-26. Історія останнього польоту» — новий подкаст від Суспільне Харків

«Ан-26. Історія останнього польоту» — новий подкаст від Суспільне Харків

3 вер. 2021

3-го вересня вийшла перша серія подкасту «Ан-26. Історія останнього польоту», над якими працювала команда Суспільного у Харкові. Подкаст розповідає про авіакатастрофу Ан-26, яка сталася 25 вересня 2020 року і забрала життя 26 курсантів та офіцерів Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.  

                         Читайте також: Регіональні команди Суспільного запускають подкасти

Авторка подкасту — керівниця діджитал-команди Суспільного Харків Тетяна Федоркова. За її словами, аудіопроєкт міститиме коментарі жителів Чугуєва, родичів загиблих, військового керівництва, представників університету Повітряних сил, слідчих органів, а також — архівні матеріали Суспільного. 

«Ми поставили собі за мету зібрати усю наявну інформацію про обставини катастрофи та все, що з нею пов’язано. Це і хроніка подій, і спогади про загиблих, і інформація про результати розслідування», — коментує Тетяна Федоркова

У травні 2021 року Державне бюро розслідувань повідомило про завершення розслідування кримінального провадження про катастрофу Ан-26. У справі — шестеро підозрюваних військовослужбовців. Розглядати справу в суді ще не почали. 

«Подкаст, зокрема, й про питання, які у цій справі залишаються без відповіді», — каже продюсерка Суспільного Харків Ірина Первишева.  

Перший епізод розповідає історію єдиного вцілілого у катастрофі курсанта В’ячеслава Золочевського. Загалом, подкаст складатиметься з шести серій. Перші чотири з них мають вийти до річниці катастрофи. Нові епізоди з’являтимуться щоп’ятниці на платформатх: 

Телеканал UA: ХАРКІВУкраїнське радіо Харків, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Оперативні новини Харківщини шукайте на діджитал-платформах: