Українське радіо Харків розповість про ровесників незалежності у спецпроекті «Тридцятирічні» 

Українське радіо Харків розповість про ровесників незалежності у спецпроекті «Тридцятирічні» 

10 вер. 2021

13 вересня на Українському радіо Харків стартує проєкт«Тридцятирічні». Це цикл історій харків’ян, народжених у 1991-му, тих хто зростав разом із Україною.  Як впливають на долі одне одного та яким уявляють спільне майбутнє про це щопонеділка о 12:40 на хвилях Українського радіо Харків

«Нам потрібно більше артикулювати це слово і більше про нього говорити, тому що зараз багато хто говорить про 30 років, але менше уваги тому, що означає незалежність. Мені здається, що незалежність – це комбінація з вільного вибору і відповідальності за цей вибір», — говорить одна з «Тридцятирічних», письменниця і сценаристка Тетяна Поставна. 

«Ми навмисно не приурочували проект до Дня незалежності, щоб він не був під гаслом «свято наближається», а учасники змогли поділитися своїм баченням буденного і проаналізувати тридцять років», — розповідає авторка проекту, редакторка Українського радіо Харків Зоя Рудь. 

Дванадцять історій про незалежність, досягнення і мрії. Спогади про дитинство, яке випало на 90-ті, професійний вибір і розуміння успіху. Зворушливі, щирі монологи. У цьому форматі журналіст стає частиною слухацької аудиторії. Так, у радіослухача з’являється можливість без посередників почути історію життя обраного героя. 

Серед учасників – спортсменки, IT-працівники, розслідувач, волонтери, письменниця і балерина.  Почути проект «Тридцятирічні» можна на хвилях Українського радіо Харків  онлайн та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM,
  • Первомайський — 102,6 FM,
  • Балаклія — 89,1 FM.

Нагадаємо, регіональні суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільного мовлення.