Авіакатастрофа Ан-26Ш: які висновки зроблено — «Про головне» на Українському радіо Харків

Авіакатастрофа Ан-26Ш: які висновки зроблено — «Про головне» на Українському радіо Харків

24 вер. 2021

Сьогодні, 24 вересня, о 17:15 у програмі Українського радіо Харків «Про головне» говоритимемо про те, які висновки зроблено після авіакатастрофи у вересні 2020 року військового літака Ан-26Ш. Тоді ця трагедія забрала життя 26-ти людей. Журналісти Суспільного поцікавляться, як розслідують причини падіння літака правоохоронці та що змінилося у льотній підготовці сьогодні.

«Ця трагедія, перш за все, виявила брак коштів на повноцінну підготовку льотчиків. Якби було достатньо палива, то не набилося стільки людей до літака і не поєднували б одночасно льотну і штурманську підготовки», —  каже авіаексперт, колишній офіцер протиповітряної оборони Валерій Романенко.

Начальник пресслужби Національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба Олег Кошевой зазначає: «Цьогоріч виділене пальне саме для штурманів, тому навчальний процес трішки покращився».

Також в ефірі розкажемо, наскільки нині популярна льотна спеціальність у виші, на передачу якого літака чекають кожедубівці до кінця року.

Слухайте нас на хвилях Українського радіо Харків (Харків — 106,1 FM, Первомайський — 102,6 FM, Балаклія — 89,1 FM) або онлайн на сайті Харківської філії Суспільного. 

Також до річниці авіакатастрофи на Харківщині Суспільне підготувало подкаст «Ан-26. Історія останнього польоту».

Як склалася доля єдиного вцілілого курсанта, чого вимагають рідні загиблих, які причини падіння літака розглядають, хто серед підозрюваних та що змінилося у навчанні льотчиків — слухайте  на:

▶️ Apple Podcasts 

▶️ Google Podcasts

▶️ Sound Cloud

Записи програм Українського радіо Харків доступні за посиланням.