Переможця Global Teacher Prize Ukraine оголосять у прямому ефірі UA: ХАРКІВ

Переможця Global Teacher Prize Ukraine оголосять у прямому ефірі UA: ХАРКІВ

1 жов. 2021

2 жовтня оголосять ім’я вчителя чи вчительки, що отримає нагороду національної премії Global Teacher Prize Ukraine* у 2021 році. Регіональні телеканали Суспільного, зокрема UA: ХАРКІВ, транслюватимуть церемонію наживо із Софійської площі Києва. Початок прямого ефіру — у суботу о 18:00

Читайте також: Регіональні телеканали Суспільного покажуть змагання мотоциклістів

Вестимуть телевізійну версію церемонії — ведучий «Ранку на Суспільному» Віктор Дяченко та спеціальна кореспондентка міжрегіонального проєкту Олена Голда. Вони працюватимуть у виїзній студії Суспільного, яка розташується просто неба на Софійській площі, де й відбуватиметься Global Teacher Prize Ukraine.

«Приємно, що Суспільне має змогу транслювати п’яту ювілейну церемонію нагородження Global Teacher Prize Ukraine – 2021. До речі, це перша повноцінна трансляція всієї церемонії! Для нас це велика відповідальність, адже ми робимо телеверсію проєкту, а це дві години прямого ефіру з виїзною студією ПТС і окремою локацією для трансляції. Наші ведучі спецпроєкту Віктор Дяченко та Олена Голда в режимі онлайн-включення візьмуть на себе функцію певного місточка між грандіозною подією, що відбуватиметься на Софіївській площі, і глядачем, який побачить трансляцію наживо на всіх регіональних телеканалах та діджиталі Суспільного», — розповів Сергій Жулін, керівник проєкту та режисер трансляції на Суспільному.

Читайте також: Регіональні проєкти — на новому ютуб-каналі «Суспільне Країна»

«У глядачів Суспільного є унікальна можливість побачити процес визначення найкращого вчителя України, перебуваючи вдома з родиною. Охоплює гордість від розуміння, що крім гламурних премій в Україні ми вже вп’яте підіймаємо престижність професії вчителя в суспільстві. Десятки історій могли побачити наші глядачі в ефірі “Ранку на Суспільному”, але додатково в прямому ефірі поділимося цікавими фактами про кожного номінанта. Хочеться, аби телеглядачі познайомилися з кожним, немов особисто. Раджу зробити сімейною традицією — дивитися Премію та вболівати за вчителів України!», — сказав ведучий «Ранку на Суспільному» Віктор Дяченко

Загалом, команда міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному» упродовж вересня розповідає телеглядачам про учителів із першої десятки рейтингу Global Teacher Prize Україна. До прикладу, 2016 року вчителька англійської мови Херсонської гімназії №3 Оксана Єрохіна стала переможницею міського та обласного конкурсів «Вчитель року», а цьогоріч увійшла в десятку фіналістів Global Teacher Prize Україна. Вона любить свою роботу, гімназію і дітей, яких вчить англійської. Постійно вчиться і залучає своїх учнів до участі в міжнародних програмах і наукових роботах. 

Маленьких лідерів виховує фіналістка всеукраїнської премії Global Teacher Prize Ukraine Оксана Хомич. Вона — вчителька початкових класів і своїм завданням вважає допомогти учням знайти власну траєкторію розвитку. Для цього застосовує різноманітні техніки, як-от «Лідер в мені», де учні можуть ставити собі довгострокові та короткострокові цілі, та власну методику «Weekend letters», яка вже пройшла апробацію й активно втілюється іншими вчителями країни. Пані Оксана брала участь у Всеукраїнському конкурсі «Вчитель року» та закінчила Queen’s University в Канаді. Досвідом педагогиня ділиться на своєму ютуб-каналі та під час тренінгів для вчителів по всій Україні. 

«Вчителі-фіналіст(к)и, про яких ми знімали сюжети, — гідний приклад того, яким має бути сучасний вчитель. Разом з ними ми розмірковували, чому і як можна змінювати систему освіти в Україні, як популяризувати професію вчителя та знаходити підходи до українського школяра. На власних прикладах вони демонстрували, що реально зробити все! За однієї важливої умови: треба дуже любити свою справу. Подивившись сюжети, ви самі переконаєтесь, як під час уроків світяться їхні очі, і як горять очі їхніх вихованців. Це люди, які роблять значний внесок у розбудову  незалежної України майбутнього, адже вчать дітей обирати професію так само як зробили самі: за покликом серця; любити державу та захоплюватися наукою», — поділилася кореспондентка «Ранку на Суспільному» Ірина Дєдушева.

Дивитися наживо онлайн оголошення переможців Global Teacher Prize Ukraine можна на сайтах регіональних телеканалів Суспільного, на фейсбук-сторінці Суспільного Київ та ютуб-каналі Суспільне Країна.

Нагадаємо, UA: ХАРКІВ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та випусками новин Харківщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Харків у Фейсбуці та UA: Українському радіо Харків, а також онлайн на сайті філії.

* Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія для вчителів-агентів освітянських змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Переможець Національної премії отримує шанс стати голосом українських освітян, обличчям змін у системі освіти та транслювати цінності проактивних педагогів на всю країну. Національну премію засновано 2017 року ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.