Адмінресурс під час виборчих перегонів у Харкові —  слухайте у спецпроєкті на Українському радіо Харків

Адмінресурс під час виборчих перегонів у Харкові —  слухайте у спецпроєкті на Українському радіо Харків

6 жов. 2021

Наскільки потужно застосовують адмінресурс у Харкові під час передвиборчої кампанії з обрання міського голови та які дії кандидатів можуть бути непрямим підкупом виборців  — про це 7 жовтня  о 17: 15 говоримо в спецпроєкті «Про головне: Вибори 2021» на Українському радіо Харків.    

«Ситуація показує, що адмінресурс є лише в одного кандидата. Всі види такого ресурсу використовуються на 100 відсотків», – про це Українському радіо Харків розповіла експертка «Обсерваторії демократії» Світлана Топалова. 

За словами експертки, у потенційних виборців збирають персональні дані, які можуть бути використані для формування своєї електоральної бази: до людей можуть звертатися адресно представники команди того чи іншого кандидата. За словами координатора громадянської мережі «Опора» в Харківській області Миколи Зінченка, подібний збір персональних даних може бути використаний для ймовірної розбудови мережі прихильників або агітаторів із загрозою їх підкупу. 

Які види адмінресурсу застосовуються під час виборчих перегонів у Харкові,  з приводу яких можливих порушень виборчого законодавства були звернення до поліції, на що мають звернути увагу виборці, щоб не бути ошуканими і не порушити виборче законодавство — слухайте у спецпроєкті Українського радіо Харків «Про головне: Вибори 2021» у четвер, 7 жовтня, о 17.15.

Приєднатися до розмову можна під час ефіру за номером 7003617 або пишіть у телеграм та вайбер за номером 066 301 36 20.

Нагадаємо, Нагадаємо, слухати Українське радіо Харків можна онлайн та в FM-діапазоні: 

Харків — 106,1 FM,

Первомайський — 102,6 FM,

Балаклія — 89,1 FM.