На Українському радіо Харків стартує спецпроєкт про вакцинацію від COVID -19

На Українському радіо Харків стартує спецпроєкт про вакцинацію від COVID -19

15 лис. 2021

16 листопада на Українському радіо Харків стартує спецпроєкт «Про головне. Вакцинація: гаряча лінія».  Хто у групі ризику та кому лікарі радять щепитися насамперед? що входить до складу вакцини, чи можуть її компоненти зашкодити здоров’ю та яку вакцину обрати? Що таке колективний імунітет та навіщо вакцинуватися тим, хто вже перехворів? На усі ці запитання слухайте відповіді від лікарів, інфекціоністів та епідеміологів у прямому ефірі Українського радіо Харків щовівторка о 17:15.

«Це можливість для людей отримати достовірну інформацію про ковід не від диванних експертів, а від реальних фахівців, які щодня мають справу з коронавірусною хворобою. І які можуть чесно та професійно про неї розповісти, розвіяти страхи та міфи», — говорить ведуча Українського радіо Харків Вікторія Черникова-Берездецька. — Перший ефір запланований на 16 листопада – це День працівників радіо, телебачення та зв’язку. У професійне свято пропонуємо долучитися до розмови про те, які дії можуть зберегти життя, щоб ми і далі були на одній хвилі».

Перша учасниця ефіру – докторка медичних наук, завідувачка кафедри епідеміології Харківського національного медичного університету Тетяна Чумаченко. У прямому ефірі вона розповість, які дослідження щодо коронавірусу проводить медуніверситет і які вже є результати. Також говоритимемо про щеплення від коронавірусної інфекції: яку вакцину обрати, про природний імунітет і як розгортатимуться події в Україні, якщо вакцинація триватиме нинішніми темпами. 

«Про яке завершення епідемії коронавірусу можна казати, якщо люди не вакцинуються? В такій ситуації передумов для припинення циркуляції збудника немає. Навпаки, з’являтимуться нові, більш агресивні варіанти збудника. Для покращення ситуації ми повинні щепити якомога більше населення за короткий час», — каже епідеміологиня.

Слухачі можуть долучитися та поставити своє питання фахівцям у прямому ефірі за телефоном 700-36-17 або написати у вайбер чи телеграм 066-301-36-20 (тільки текстові повідомлення).

Слухайте щовівторка о 17:15 спецпроєкт «Про головне. Вакцинація: гаряча лінія» онлайн, у мобільному застосунку «Суспільне радіо»  та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM, 
  • Первомайський — 102,6 FM, 
  • Балаклія — 89,1 FM.