Залишилося 2 дні: завершується приймання заявок на навчання для громад Харківщини, Сумщини та Чернігівщини

Залишилося 2 дні: завершується приймання заявок на навчання для громад Харківщини, Сумщини та Чернігівщини

17 лис. 2021

Команда Суспільного запрошує реєструватися мешканців громад Харківщини, Сумщини та Чернігівщини — усіх, хто любить чи хоче навчитися працювати з інформацією.  Для участі у проєкті з розбудови гіперлокальної мережі* та безкоштовного навчання універсальній журналістиці від Академії суспільного мовлення заповніть заявку за посиланням. Приймаємо їх до 19 листопада 2021 року. 

Читайте також: Більше історій з містечок, віддалених від центру: Суспільне запрошує громади реєструватися на онлайн-навчання

Долучитися до проєкту можуть усі, кому виповнилося 18 років, медійна освіта не є обов’язковою. Підтвердження участі у програмі навчань учасники отримають електронним листом до 23 листопада.

Навчання охопить такі теми:

  • пошук інформації та джерела, стандарти журналістики;
  • розробка теми та підготовка до зйомки;
  • зйомка і монтаж, мобільна журналістика.

Читайте також: Суспільне розбудовує гіперлокальну мережу універсальних журналістів

Загалом навчання в межах розбудови гіперлокального проєкту Суспільного триватиме два місяці: у грудні — дистанційні онлайн-тренінги, у січні — менторська підтримка, де учасники зможуть створювати власні матеріали та допрацьовувати їх спільно з тренерами. Найкращі випускники отримають можливість працювати в команді Суспільного.

Нагадаємо, Суспільний мовник розбудовує гіперлокальну мережу універсальних журналістів, які працюватимуть на рівні об’єднаних територіальних громад. Пілотними у проєкті, який реалізується за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, стануть Сумська, Чернігівська та Харківська області.

Проєкт має дві складові:

  • безкоштовне онлайн-навчання універсальної журналістики від Академії суспільного мовлення, доступне для широкої аудиторії;
  • створення мережі кореспондентів Суспільного, які житимуть і працюватимуть у своїй громаді.

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

* Проєкт «Гіперлокальна кореспондентська мережа — побудова мережі більш інформованого суспільства» реалізується за підтримки Королівства Нідерландів у рамках Програми МАТРА.