Про забезпечення та готовність дати відпір – на Українському радіо Харків говоримо про Збройні сили України 

Про забезпечення та готовність дати відпір – на Українському радіо Харків говоримо про Збройні сили України 

6 гру. 2021

6 грудня, з нагоди 30-річчя Збройних сил України, в ефірі Українського радіо Харків слухайте про українську армію — забезпечення, мотивацію, готовність наших військових дати відпір ворожій агресії. Крім того, слухачі дізнаються про урочистості, що відбуватимуться на майдані Свободи в Харкові.

У програмі «Відкритий доступ», що вийшла в ефір о 12:15, йшлося про стан української армії: чи збігаються офіційні реалії із тим, що бачать військові волонтери, чи вдалося державі на восьмому році війни налагодити належне забезпечення армії та бійців? Своїм баченням ситуації зі слухачами Українського радіо Харків ділились військові волонтери та учасники бойових дій.  

Військова волонтерка Катруся Бережна вважає, що забезпечення української армії погіршується.    

«З 2019 року забезпечення армії стало погіршуватися, зокрема й харчування. Є норми, але ж їх можна по-різному виконувати. От 5 яєць на тиждень на одну людину – це хіба нормально? Тож хлопці за власні гроші харчі собі купують. Та й взагалі Міноборони зараз багато чого необхідного не закуповує – я відстежую закупівлі на Прозоро. Наприклад, не закуплено жодного літра пального», — заявила волонтерка.

Учасник бойових дій, волонтер Едуард з позивним «Воробєй» каже, що і на восьмому році війни армія без волонтерів обійтися не може.  

«Я був учасником бойових дій у 2014-2019 роках, воював під Іловайськом, у Щасті, Кримському, під Авдіївкою. Зараз допомагаю бійцям-друзям як волонтер. Зі свого досвіду можу сказати, що допомога повинна бути точкова. Важливо, щоб в підрозділі була людина, якій довіряєш. Добре, якщо це друг або знайомий. Тоді вивчаєш потреби, збираєш кошти та купуєш те, що необхідно. Без волонтерів на 8-му році війни армія не може обійтися. Все одно є потреби – той же поліетилен, інструменти, мішки для укріплень. Особливо перед зимою, коли потрібно зробити термоізоляцію бліндажів – і все це привозять волонтери», — розповідає військовий волонтер. 

Сучасний стан Збройних сил України на Харківщині стане темою ток-шоу «Про головне».  О 17:15 говоритимемо про умови, у яких служать воїни, їхню мотивацію, забезпечення, готовність відбити можливий наступ ворога. Гість студії — військовий аналітик, доцент кафедри політології Харківського національного університету імені Каразіна В’ячеслав Целуйко. 

Послухати програму можна онлайн, у мобільному застосунку «Суспільне радіо»  та в FM-діапазоні: 

Харків — 106,1 FM, 

Первомайський — 102,6 FM, 

Балаклія — 89,1 FM.