Яким буде бюджет Харківщини на 2022 рік — слухайте у програмі «Про головне» на Українському радіо Харкова

Яким буде бюджет Харківщини на 2022 рік — слухайте у програмі «Про головне» на Українському радіо Харкова

20 гру. 2021

21 грудня о 17:15 у ток-шоу «Про головне» на Українському радіо Харкова говоритимемо про бюджет Харківщини на 2022 рік.

Новий головний фінансовий документ депутати Харківської облради прийматимуть під час бюджетної сесії 21 грудня. За даними директора Департаменту фінансів обладміністрації Сергія Овсяннікова, загальний обсяг обласного бюджету на 2022 рік складе 6,82 млрд грн, що більш ніж на мільярд гривень перевищує базовий варіант кошторису цього року. 

Чи вистачить коштів на фінансування в медицини, освіти, соціальної сфери, культури та спорту та чи дискутуватимуть обласні депутати про те, куди спрямувати кошти платників податків — поговоримо під час програми «Про головне».

Крім того обговоримо, скільки грошей запланують на ремонти та будівництво, та як розподілятимуть  фінансові ресурси. 

За словами директора Департаменту економіки та міжнародних відносин Обласної держадміністрації  Петра Лашина, у програмі економічного і соціального розвитку області на 2022 рік є перелік об’єктів, будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт яких передбачено здійснювати в області протягом наступного року і які фінансуватимуться коштом різних джерел, не заборонених законодавством. Загалом програма включає 425 об’єктів на загальну суму 6 млрд 63 млн грн. 

Які ще програми регіону фінансуватимуться і як це відобразиться на якості життя мешканців, на яку допомогу з обласного бюджету можуть розраховувати громади та наскільки збалансованим вважатимуть обласний бюджет представники різних політичних фракцій  — слухайте на хвилях Українського радіо Харкова. 

Нагадаємо, що слухати Українське радіо Харкова можна онлайн, у мобільному застосунку «Суспільне радіо»  та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM, 
  • Первомайський — 102,6 FM,