На що витрачатиме кошти Харків у прийдешньому році — говоримо на Українському радіо Харків

На що витрачатиме кошти Харків у прийдешньому році — говоримо на Українському радіо Харків

22 гру. 2021

22 грудня на позачерговій сесії міської тергромади Харкова вирішуватиметься розподіл бюджету міста на 2022 рік.  В програмі «Головне» на Українському радіо Харкова обговоримо, чи рівноцінно фінансуватимуться будівництво іміджевих проєктів та ремонти соціальних закладів міста     

За даними Харківського антикорупційного центру, місцева влада планує витратити у 2022 році на реконструкцію зоопарку 250 млн грн. Сума будівництва нової багаторівневої транспортної розв’язки біля станції метро «Київська» коштуватиме 1,55 млрд гривень, у  наступному році на розв’язку витратять 129,4 млн гривень. Крім того, у проєкті бюджету Харкова на 2022 рік заклали фінансування будівництва паркінгів у всіх районах міста, льодової арени, нового центру у парку Маяковського та реконструкція Палацу одруження. Водночас, на думку представників Харківського антикорупційного центру Павла Новика та Євгена Лісічкіна, чиновники фактично забули про ремонти лікарень та закладів освіти. 

«Не менше 550 млн грн обійдеться місту будівництво нової дороги через ринок “Барабашово”. Саме в таку суму оцінюють будівництво 5-ти ділянок нової дороги та огорожі. На наступний рік поки що заплановане фінансування у сумі 40 млн грн», — інформує Харківський антикорупційний центр.

Також на позачерговій сесії розглядатиметься програма економічного та соціального розвитку, вноситимуться зміни до програми сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту на 2021-2025 роки. Крім того, депутати мають змінити структуру виконавчих органів Харківської міської ради, розглянути створення комунального підприємства «Машинобудівний кластер «Технопарк Основа» та обрати секретаря міськради.  

Як коментуватимуть результативність зібрання депутатського корпусу представники політичних фракцій та співробітники Харківського антикорупційного центру - слухайте на хвилях Українського радіо Харків та в мобільному застосунку «Суспільне радіо».

Нагадаємо, що слухати Українське радіо Харкова можна онлайн, у мобільному застосунку «Суспільне радіо»  та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM, 
  • Первомайський — 102,6 FM,