Підсумки політичного життя Харківщини — на Українському радіо Харків 

Підсумки політичного життя Харківщини — на Українському радіо Харків 

29 гру. 2021

30 грудня о 17:15  в  програмі «Про головне» на Українському радіо Харків підбиваємо підсумки політичного життя Харківщини року, що минає. Обговоримо, як працює місцеве самоврядування у громадах за зміненим виборним законодавством, а також — як конфлікти між представниками різних політичних фракцій гальмували ухвалення фінансових питань та інколи сприяли популістським рішенням. Наприклад, у січні через непорозуміння між частиною депутатів і головою Дворічанської селищної ради не ухвалили низку господарських рішень. 

Одна з головних цьогорічних подій у Харкові — позачергові вибори міського голови.  «Важка артилерія міської влади» — так  політолог і соціолог Денис Под’ячев назвав застосування адмінресурсу, яким супроводжувалася виборча кампанія.  Згадуємо та аналізуємо головні моменти підготовки та проведення позачергових виборів та перші кроки на посаді обраного міського голови Ігоря Терехова.  Крім того поговоримо  про розподіл коштів міського бюджету: наскільки міські депутати разом з головою підтримують іміджеві проєкти на кшталт зоопарку і наскільки є політичними їхні фінансові рішення.

Не менш насиченою у 2021-му була й політична діяльність Харківської обласної ради. Чи вдалося досягти політичного консенсусу представниці «Слуги народу», голові ради Тетяні Єгоровій-Луценко з іншими політсилами? Як застосування імперативного мандата змінило і змінить політику місцевих рад? Чому Президент, призначивши голову Харківської обладміністрації, віддав перевагу Олегу Синєгубову, а не  Олександрові Скакуну, котрого підтримала частина бізнесу та волонтерської спільноти? Наскільки загроза російського вторгнення впливає на місцеву політику і як вона може змінитися у прийдешньому році? Слухайте в ток-шоу «Про головне»  онлайн, в мобільному застосунку «Суспільне радіо» та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM, 
  • Первомайський — 102,6 FM,