Про архітектуру, фінанси та життя у громадах — на Українському радіо Харкова стартують три нових проєкти

Про архітектуру, фінанси та життя у громадах — на Українському радіо Харкова стартують три нових проєкти

14 січ. 2022

«Статки», «Свої» та «Експонат» — Суспільне Харків запускає три нові проєкти на Українському радіо Харкова. Від 17 січня і щотижня в ефірі мовника звучатимуть дайджести про фінанси, життя у громадах і найнеординарніші музейні артефакти.  

 «Ми щодня продовжуємо відкривати щось цікаве та та нові правила, за якими доводиться будувати своє життя в суспільстві», — говорить авторка нових радіо-проєктів  «Статки» та «Експонат», Олександра Нетецька. —  Одна з основ, що дозволяє забезпечити гідне існування і розвиток — це гроші. Але як їх заробляти і правильно витрачати, нас не вчать. Саме таким питанням і присвячений проєкт  "Статки"».

В ефірі програм «Статки» слухачі отримають пояснення та поради від економістів, практиків і теоретиків фінансів. Серед іншого — обговоримо, чим небезпечні мікрокредити, як самостійно накопичити на пенсію та правильно інвестувати особисті кошти. Програму «Статки» слухайте щопонеділка в ефірних проміжках Українського радіо Харкова о 12:10 та о 17:10.

Про унікальні речі, які зберігають у колекціях харківських музеїв, їхні таємниці та історії розкаже проєкт «Експонат». Програма присвячена найціннішим, найоригінальнішим артефактам, що губляться серед тисяч експонатів, але варті нашої уваги. Слухайте «Експонат» щосереди у регіональному ефірі Українського радіо Харкова.

Проєкт «Свої» — це 56 самобутніх історій про сусідні громади. Транспортний зв’язок та економіка, соціальна сфера та туристичні атракції «у сусідів» — говоритимемо про те, як живуть люди поруч із нами.

«Децентралізація переформатувала Харківщину, укрупнивши райони та нанісши на мапу нові територіальні одиниці – громади. Це самобутні світи, про які ми мало що знаємо, хоча і сусідуємо в одному регіоні. Проєкт "Свої" – це можливість вирватися зі своєї інформаційної бульбашки та познайомитися з цікавими місцями, людьми, які мешкають поряд з нами», — каже авторка проєкту «Свої» Вікторія Чернікова-Берездецька.

Про життя сусідніх громад – кожного четверга на хвилях Українському радіо Харкова.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

Суспільне у Харківській області — це телеканал UA: ХАРКІВ та Українське радіо Харкова.

Оперативні новини Харківщини шукайте на діджитал-платформах:  

Слухати Українське радіо Харкова можна онлайн, у мобільному застосунку «Суспільне радіо»  та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM,
  • Первомайський — 102,6 FM.