Про початок судового процесу у справі чугуївської авіакатастрофи — на Українському радіо Харкова 

Про початок судового процесу у справі чугуївської авіакатастрофи — на Українському радіо Харкова 

28 січ. 2022

28 січня в Чугуївському міському суді відбудеться підготовче засідання у справі про падіння Ан-26. Деталі обговоримо у програмі «Про головне» на Українському радіо Харкова, яка вийде в ефір 28 січня о 17:15.

Як відомо, військовий літак Ан-26Ш впав 25 вересня 2020 року під Чугуєвом. Внаслідок катастрофи загинули 26 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба. Одному курсанту вдалося залишитися живим. Державне бюро розслідувань скерувало справу про катастрофу до суду 14 січня 2022 року. Справу слухатиме суддя Чугуївського міського суду Оксана Золотоверха. У справі про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом — понад 50 учасників включно з адвокатами.

Кого і в чому звинувачує ДБР? Чи були факти «недонавчання» курсантів, про яке у вересні минулого року сказав представник Державної авіаційної служби України Віктор Краснощоков? Як і на чому нині навчають «кожедубівців»? Наскільки технічно забезпечений Національний університет Повітряних сил? Що змінилося після катастрофи і чи допомагає виш родинам загиблих? У програмі «Про головне» говоритимемо із заступником начальника університету полковником Костянтином Васютою та начальником Харківського аероклубу імені Гризодубової Сергієм Філатовим. 

Також запитаємо юристів, які механізми є у правосуддя, щоб залучити авіаекспертів та встановити деталі трагедії і ступінь провини обвинувачених та які можуть бути процедурні терміни цієї справи, зважаючи на резонанс та півсотні учасників. Слухайте на Українському радіо Харків на частоті 106,1 ФМ у Харкові, 102,6 у Первомайському, а також у мобільному застосунку «Суспільне радіо».

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

Суспільне у Харківській області — це телеканал UA: ХАРКІВ та Українське радіо Харкова.

Оперативні новини Харківщини шукайте на діджитал-платформах: