Батьки спортсменів-олімпійців 一 в ефірі Українського радіо Харкова

Батьки спортсменів-олімпійців 一 в ефірі Українського радіо Харкова

4 лют. 2022

У збірній України, яка відстоюватиме спортивну честь країни на зимовій Олімпіаді у Пекіні — четверо спортсменів із Харківщини. Вже в перший день змагань, 4 лютого, виступатимуть фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін. Одним із перших, 6 лютого, змагатиметься лижник Руслан Перехода. Про шлях до олімпіади та труднощі тренувань у зимових видах спорту говорили 4 лютого у програмі «Відкритий доступ» на Українському радіо Харків. 

Руслан Перехода, який представить Україну у лижних змаганнях, родом зі Старого Салтова — селища на Харківщині. Став на лижі в п’ять років, а першим тренером майбутнього олімпійця був батько.  «Влітку доводилося займатися на роликових ковзанах та лижороллерах. А лижі і ролики це різні речі, що не дуже зручно. Але незважаючи на це, ми змогли і Руслан все одно показував високі результати у світовому рейтингу», — говорить батько Руслана Юрій Перехода

Зараз Перехода-старший переживає та вболіває за сина. Хоча для їхньої сім’ї змагання такого рівня відбуватимуться вже втретє: у 2014 році Руслан виступив на Олімпійських іграх у Сочі, а у 2018 році поїхав на зимові Паралімпійські ігри гайдом українського спортсмена Юрія Уткіна. 

«Це велике щастя, не просто для нашої родини, а для нашого селища і для всієї Харківщини. І передати словами ті емоції, які мене переповнюють, дуже важко. Сподіваюсь, що все буде добре», — каже Юрій Перехода. 

Вболіваємо за українську збірну разом. Почути  розповіді батьків про перші кроки у спорті  сьогоднішніх олімпійців, дізнатися секретів досягнення успіху у складних тренувальних умовах та перейнятися емоціями олімпійських змагань та підтримки української збірної можна, долучившись до запису ефіру програми «Відкритий доступ» на Українському радіо Харкова.  

4 лютого відбулося відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор у Пекіні. Дивіться трансляцію змагань на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та діджитал-платформі Суспільне Спорт.

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

Суспільне у Харківській області — це телеканал UA: ХАРКІВ та Українське радіо Харкова.

Слухати Українське радіо Харкова можна онлайн на сайті філії, у мобільному застосунку «Суспільне радіо» та на частотах:

Харків — 106,1 FM,

Первомайське — 102,6 FM. 

Оперативні новини Харківщини шукайте на діджитал-платформах: