Підсумки зимової Олімпіади-2022 на Українському радіо Харкова

Підсумки зимової Олімпіади-2022 на Українському радіо Харкова

21 лют. 2022

Харківські фігуристи, які виступали на Олімпіаді-2022, вже повернулися до Харкова і за тиждень починають готуватися до нових змагань. Про враження від Олімпіади-2022 у Пекіні, умови тренувань та виступів будемо говорити у  програмі «Відкритий доступ» 22 лютого о 12:15 на Українському радіо Харкова.

Україна завершила зимову Олімпіаду з однією срібною нагородою. Її отримав фристайліст Олександр Абраменко. Він родом з Первомайського Харківської області, але на Олімпіаді-2022 представляв Миколаївську область. Харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін посіли двадцяте місце на Зимових Олімпійських іграх у Пекіні. Також на цих змаганнях виступали харківяни Руслан Перехода і Уляна Дуброва.

«Було не просто через велику кількість обмежень пов’язаних з короновірусом. Знаходження там — це було одне суцільне переживання», — розповідає харківський фігурист, учасник олімпійських ігор у Пекіні Максим Нікітін

Тренерка української танцювальної пари Олександри Назарової та Максима Нікітіна, Галина Чурілова наголосила на поганих умовах, в яких вимушені  тренуватися харківські фігуристи.

«Умови для рівня пари, що бере участь у Олімпійських іграх, у нас абсолютно не відповідні. На весь Харків лише дві ковзанки, які повністю завантажені фігурним катанням, шорт-треком, хокеєм… Навряд чи хтось зі спортсменів, з якими вони разом змагалися, тренуються хоча б приблизно у таких поганих умовах», — розповідає Галина Чурілова.

Більше коментарів та розповідей від спортсменів та тренерів щодо стану зимового олімпійського спорту в Україні слухайте на Українському радіо Харкова.

Нагадаємо, що слухати Українське радіо Харкова можна онлайн на сайті філії, у мобільному застосунку «Суспільне радіо» та на частотах:

Харків — 106,1 FM,

Первомайське — 102,6 FM. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Суспільне у Харківській області — це телеканал UA: ХАРКІВ та Українське радіо Харкова.