Звірства росіян в Андріївці — нове розслідування «Схеми» у проєкті «Суспільне. Спротив»

Звірства росіян в Андріївці — нове розслідування «Схеми» у проєкті «Суспільне. Спротив»

18 сер. 2022

19 серпня о 10:25 в межах ранкового блоку міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив» (з 7:00 до 11:00) 一 новий документальний фільм-розслідування «Андріївка. Трагедія одного села» від команди проєкту «Схеми: корупція в деталях». Дивіться в ефірі Суспільне Харків та усіх регіональних телеканалів Суспільного (крім Суспільне Крим та Суспільне Донбас). 

Читайте також: Олександр Усик – Ентоні Джошуа — дивіться в HD наживо на Суспільному

Журналісти дослідили російську окупацію на прикладі маленького села Андріївки Бучанського району, що на Київщині. 

Населення Андріївки налічує менше півтори тисячі людей. Село було в окупації місяць. У лютому-березні російські солдати вбили 14 мирних жителів, ще троє людей загинули від бомбардувань. Щонайменше двоє жителів села померли від несвоєчасного надання медичної допомоги та відсутності доступу до медикаментів. За час окупації були повністю зруйновані 70 будинків, зокрема дитсадок, пошкоджена місцева школа.

Автор розслідування, журналіст Сергій Андрушко, поспілкувався із жителями Андріївки, які пережили окупацію. Їхні розповіді побачите й почуєте в телеефірі Суспільного. 

Онлайн дивитися марафон «Суспільне. Спротив» можна на сайтах регіональних філій та на ютуб-каналі Суспільне Новини

Нагадаємо, програма «Схеми: корупція в деталях» є проєктом «Радіо Свобода», багато років поспіль вона робить розслідування та аналітику політичної корупції. Авторка й ведуча програми Наталка Седлецька в кожному випуску разом із командою журналістів розкриває у прізвищах та деталях, як чиновники зловживають наданою їм владою.

«Суспільне. Спротив» — 8-годинний прямоефірний інформаційний проєкт, над яким працює регіональна команда Суспільного Мовлення. Виходить щобудня 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.