Суспільне Харків покаже квартирник луцького гурту «YAROVA»

Суспільне Харків покаже квартирник луцького гурту «YAROVA»

17 лис. 2022

18 листопада о 22:00 дивіться на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення* концерт-квартирник гурту «YAROVA» з Луцька. Онлайн-трансляцію шукайте на сайтах мовників. 

«YAROVA» — це гурт, який об’єднався для створення якісної української музики на фольклорні мотиви із сучасним звучанням. Відеоверсію концерту готувала команда Суспільне Луцьк.

«Проєкт "Квартирник на Суспільному" — це чудова нагода для регіональних гуртів заявити про себе. Сподіваюсь, що творчість луцького гурту "YAROVA" сподобається глядачам Суспільного. Адже в піснях, автором яких є вокалістка Ірина Усачова, поєднанні народні мотиви із сучасними ритмами, лірика — із творами на тему війни. Для нашої команди це черговий досвід зйомок телевізійних концертів у взаємодії з пересувною телевізійною станцією», — каже продюсер Суспільне Луцьк Костянтин Лоцман.

Ідейна засновниця гурту, авторка музики й текстів — Ірина Учасова. Менеджер та сопілкар — Андрій Чуб. Ударні — Денис Камкін. Аранжувальник — Костянтин Жуга

Участь у масштабному телепроєкті Суспільного для гурту «YAROVA» — новий досвід.

«Прекрасний задум, професійна команда Суспільного. Ми вдячні за те, що отримали нагоду співпрацювати з вами, та завдяки Суспільному проявити й показати свої найліпші виконавські якості. Коли ми прийшли на знімальний майданчик і побачили таку велику кількість людей та техніки, то трохи розгубились, адже прийшло усвідомлення, наскільки грандіозним є задум цього проєкту. Проте атмосфера знімального процесу виявилася цікавою і творчою. Злагоджена робота команди, яка отримувала чіткі вказівки від режисера, та, разом з тим, — максимально лояльне і дружнє ставлення до нас як до артистів. Дякуємо, що підтримуєте талановитих виконавців та гурти по всій Україні, адже українська музика має бути почута», — ділиться враженнями Ірина Усачова.

Читайте також: Будьте на зв’язку із Суспільним Луцьк: частоти радіо та лінки на соцмережі на Волині

Основний стиль команди сформувався у 2019 році, коли була написана пісня «Черевики» на вірші Тараса Шевченка, яка входить до мініальбому «Новий день».

«Наш стиль музики  — це поєднання різних напрямів: hip hop, folc, electro. Якщо брати до уваги емоційну складову, то наша музика — це музика, що надихає та окриляє. Ми черпаємо натхнення з глибинних джерел нашого могутнього народу та разом з тим пульсуємо в ритмі часу», — розповідає Ірина Усачова.

Концерти-квартирники виходять на місцевих телеканалах Суспільного щоп’ятниці. Керівник проєкту та автор ідеї — Сергій Жулін. Як він раніше зазначив, під час повномасштабної війни «значно оновились репертуари музичних гуртів, де з’явилось більше патріотичних пісень і таких, що відображають суспільний настрій і представляють нову сучасну українську музику».

Квартирники, що вже були в ефірі можна дивитись у записі: 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії

Суспільне на Харківщині — телеканал Суспільне Харків, Українське Радіо Харків та цифрові платформи: 

Дивитися Суспільне Харків можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

Крім Суспільне Донбас та Суспільне Крим.