UA: ХАРКІВ розпочинає мовлення у форматі 16:9

UA: ХАРКІВ розпочинає мовлення у форматі 16:9

14 тра. 2019

З 14 травня UA: ХАРКІВ змінює поточний формат мовлення на широкоекранний. Якість зображення програм телеканалу на сучасних широкоформатних екранах відтепер покращиться.

«Перехід у формат 16:9 неминучий, це мало би статися набагато раніше, ми «злочинно» затрималися — хоча і з об’єктивних причин. Сучасна аудиторія дуже вимоглива до якості та формату телевізійного зображення, і це прекрасно, це змушує нас ворушитися. Тепер наші глядачі будут дивитися не спотворене відео: не приплюснуте і не розтягнуте. І з природними пропорціями та виразами облич ведучих, гостей студії та героїв наших сюжетів. Ура!», — розповіла продюсерка UA: ХАРКІВ Ганна Силаєва.

Перехід до нового формату був поступовим. Від початку року оновлювалися камери в студії, комп’ютери та програмне забезпечення. Сьогодні замінили останній комп’ютер, який кодує сигнал. З 16.00 UA: ХАРКІВ можна дивитися у форматі 16:9.

Такі зміни важливі для Харківської регіональної філії та для Суспільного мовника України в цілому, адже наближають перехід на мовлення у форматі HD (High Definition).