Команда Суспільне Харків отримала відзнаку від Media Development Foundation

Команда Суспільне Харків отримала відзнаку від Media Development Foundation

22 сер. 2023

Суспільне Чернігів та Суспільне Харків — у десятці найвпливовіших місцевих новинних медіа та незламних лідерів незалежної локальної журналістики. Про це оголосили на конференції «День розвитку медіа», яка відбулася 18 серпня в Межигір’ї. Організатор події — Media Development Foundation.

«Пишаємося командами Суспільного у Харкові, Чернігові та у всіх містах, де наші люди працюють попри всі воєнні загрози. За час повномасштабного вторгнення, коли кадри, відзняті нашими місцевими журналістами, показували телеекрани світових медіа, вплив локальної журналістики та Суспільного важко переоцінити. Відзнака нашої роботи від колег-медійників цінна по-особливому», — каже Артем Шелковий, генпродюсер регіонального мовлення Суспільного.

Читайте також: Проєкт Суспільного «Дожити до 100 по-українськи» став фіналістом конкурсу Japan Prize 2023

Алла Скорик (праворуч) тримає нагороду разом із Дар`єю Янушкевич, кореспонденткою Суспільне Чернігів (ліворуч)

«На конференції ми чули багато історій про витривалість і стійкість українських медійників, які під час повномасштабного вторгнення показали максимальну віддачу, бажання працювати, абсолютно чітко усвідомлюючи відповідальність за всю інформацію, яку ми збираємо і подаємо, за оперативність і дотримання стандартів. Я пишаюся своєю командою, яка дуже стійко працювала під час повномасштабного вторгнення і блокади Чернігова, відзняла й розповіла унікальні історії про життя людей в регіоні. Для нашої команди це дуже приємна нагорода і дуже важлива. Вона стоятиме у почесному місці в музеї Суспільне Чернігів», — каже Алла Скорик, шеф-редакторка Суспільне Чернігів та північно-східного хабу Суспільного.

Фото з нагородження. Скріншот з відео організаторів

«Така відзнака від колег, яких ми дуже поважаємо, додає і впевненості, і наснаги. Це індикатор якості, показник того, що у найкритичніший момент, у час неймовірних випробувань для всієї країни — ми були і залишаємося корисними для наших читачів та глядачів. Ми захищаємо свободи в Україні, виконуючи ту місію, заради якої й створювалося Суспільне Мовлення», — каже В’ячеслав Мавричев, шеф-редактор Суспільне Харків та східного хабу Суспільного.

Про роль локальної журналістики, зокрема під час війни, освіту для журналістів і про те, як змінилися медіа за минулі 10 років, на панельних дискусіях конференції дискутували медійники з усієї України. Спікером обговорення про новітні зміни, що відбулися у медіа, став шеф-редактор зі стандартів мовлення Суспільного Зураб Аласанія, а до розмови про нове покоління журналістики долучилася шеф-редакторка Суспільне Одеса та південного хабу Суспільного Діана Зубар. Першу дискусію «Дня розвитку медіа» модерував ведучий Суспільного Андрій Діхтяренко

Крім панельних дискусій та нагородження локальних медіа, на конференції відбулася виставка рішень і послуг, які формують майбутнє медіа — від цифрових інструментів, що оптимізують роботу, до нових бізнес-моделей.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Онлайн місцеві телеканали Суспільного Мовлення (Суспільне Львів, Суспільне Тернопіль, Суспільне Харків, Суспільне Миколаїв тощо) можна дивитися на сайтах національної мережі філій.

Оперативні новини від Суспільне Харків шукайте на діджитал-платформах: