UA: ХАРКІВ покаже спецпроєкт до Дня вчителя

UA: ХАРКІВ покаже спецпроєкт до Дня вчителя

3 жов. 2019

4 − 6 жовтня UA: ХАРКІВ транслюватиме спецпроєкт «25 причин любити вчителя». Його створили регіональні телеканали UA: Суспільне мовлення до Дня працівників освіти.

Проєкт охоплює двадцять п’ять історій, тривалістю до двох хвилин. Герої роликів − особистості різного віку, інтересів та професій: діти, дорослі, літні люди, лікарі, вчителі, спортсмени, митці, військові тощо. Вони згадують моменти, коли педагоги були для них авторитетом, надихали до вагомих вчинків чи впливали на життя в майбутньому.

Кількість історій для проєкту обрали невипадково. Завдяки числу «двадцять п’ять» Суспільне мовлення нагадує про те, що в адміністративно-територіальному устрої України − 24 області та Автономна Республіка КРИМ.

Креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна зазначає:

«На ідею спецпроєкту мене надихнули мої діти та їх розповіді про вчителів. Наступного дня з командою департаменту ми обговорили концепцію й вирішили, що потрібно  підготувати проєкт, де ми можемо показати важливість педагогів».

До підготовки відеороликів долучилися всі регіональні філії Суспільного мовлення. Усі слідували єдиній меті − щоб кожен, хто побачить історію, згадав про свого наставника, захотів йому зателефонувати чи навіть улаштувати зустріч.

«Ці маленькі інтерв’ю не лише акцентують на цінності професії вчителя. Вони також дають змогу глядачам познайомитися з героєм чи героїнею, дізнатися детальніше про їхню сферу діяльності», − додає Катерина Жуліна.

На телеканалі UA: ХАРКІВ свою частину спільного проєкту виконувала творча група «Твій Ранок». Про це розповіла керівниця творчої групи  Тетяна Медяник:

«Наш сюжет − це історія про викладача університету мистецтв, який вплинув на героїню своїм ставленням до мистецтва. Гадаю, такі сюжети потрібні, щоб пригадати, що колись ми обіцяли не забувати людей, яким ми вдячні. Обіцяли собі, що будемо телефонувати і запитувати, як справи. Працюючи над матеріалом, ми також пригадали особисті історії, своїх вчителів».

В історії, яку записала команда UA: ХАРКІВ, 11 причина любити вчителя і про неї говорить менеджерка культурних проєктів Вероніка Склярова.

Ролики спецпроєкту «25 причин любити вчителя» дивіться протягом 4-6 жовтня між програмами в ефірі UA: ХАРКІВ.