Суспільне покаже інтерв’ю Ірини Цибух для «Української правди»

Суспільне покаже інтерв’ю Ірини Цибух для «Української правди»

5 чер. 2024

5 червня о 23:10 в ефірі місцевих телеканалів Суспільного Мовлення (Суспільне Харків, Суспільне Одеса, Суспільне Чернівці та інших) покажуть інтерв’ю Ірини Цибух для «Української правди». У ньому Ірина розповіла про свою любов до Донеччини й Луганщини, зміни, які вона бачила на Сході України за роки війни, українську ідентичність та готовність захищати свою країну, потреби госпітальєрів й інформаційну політику України.

Читайте також: Знайшли за 2 години: розслідувачі Суспільного ідентифікували окупанта, причетного до катувань полонених на Харківщині

«Новина про загибель Ірини мене шокувала, — ділиться головний продюсер регіонального мовлення Суспільного Артем Шелковий. — Іра була прикладом. Прикладом сили духу, прикладом справжньої патріотки. Для нас важливо, щоб її думки були поширені. Тому вірю, що команда Суспільного Мовлення найближчим часом реалізує проєкт, навіяний справами і планами Ірини».

Автори інтерв’ю Ірини Цибух для «Української правди» — Ольга Кириленко, Дмитро Ларін, Алекс Климов. Відео цієї розмови також опубліковано на ютуб-каналі видання.

«Нам важливо, як команді, з якою Іра працювала, зберегти всі її ініціативи і продовжити її справу. Тому ми збираємо матеріали не тільки наші, а й наших колег для поширення на якнайбільшій кількості медійних платформ. Інтерв’ю, яке колеги з “Української правди” писали для ютуб-каналу, покажемо і по телебаченню. Іринка порушувала багато важливих питань — і про традицію пам’ятання загиблих, і про освітні потреби підлітків, і про лідерство, і про підготовку всіх громадян до захисту України. Я вдячна колегам з інших медіа, хто надає нам матеріали, це дуже цінно для нас», — каже виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна.

Ірина Цибух загинула 29 травня на Харківському напрямку під час чергової ротації у добровольчому медичному батальйоні «Госпітальєри», за кілька днів до свого 26-річчя. На Суспільному Ірина працювала з філіями, готувала міжрегіональні спецефіри, втілювала грантові проєкти та знімала документальні фільми, була медіатренеркою. Поза роботою брала участь в освітніх проєктах, де розвивала критичне мислення та медіаграмотність дітей у школах. Повномасштабне вторгнення застало Ірину Цибух на Сході України: 22 і 23 лютого 2022 року в Покровську та Краматорську вона презентувала свій документальний фільм про дітей із віддалених сіл Донеччини й Луганщини, яким бракує інклюзії. 24 лютого презентація мала відбутися в Сіверськодонецьку, а наступного дня — в Києві. Ірина повернулася до лав добровольчого батальйону «Госпітальєри», де відбула кілька ротацій на передовій ще з 2014-го. У складі батальйону вона забезпечувала евакуацію поранених бійців із найгарячіших місць і надавала домедичну допомогу.

Також на Суспільному 6 червня в ефірі загальнонаціонального телеканалу Перший відбудеться прем’єра документального проєкту Ірини Цибух «Відстань». 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір  Суспільне Харків можна дивитись онлайн.  Оперативні новини від Суспільне Харків шукайте на діджитал-платформах:  

Фото: «Українська правда»