Незалежний та фінансово-стабільний Суспільний мовник – невід’ємна частина демократичного суспільства

Незалежний та фінансово-стабільний Суспільний мовник – невід’ємна частина демократичного суспільства

28 вер. 2018

АНОНС

У середу, 10 жовтня, з 09:30 до 15:00 у кімнаті №12 будівлі Комітетів Верховної Ради України (вул. Грушевського, 18/2, 2-й поверх) відбудеться міжнародна конференція "Незалежний та фінансово-стабільний Суспільний мовник – невід’ємна частина демократичного суспільства" (Конференція).

Метою Конференції є обговорення шляхів розвитку українського Суспільного мовника, міжнародних стандартів та найкращих практик висвітлення діяльності органів державної влади Суспільними мовниками.

У заході візьмуть участь народні депутати України, міжнародні та національні експерти Ради Європи, представники Європейської мовної спілки (EBU) та суспільних мовників Європи, представники міжнародних організацій, посольств та інші.

Конференцію організовують ПАТ "НСТУ" спільно з Європейською мовною спілкою (EBU), Комітетом ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики України, проектом "Підтримка регіоналізації Суспільного мовлення в Україні"** у співпраці з проектом Ради Європи "Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні"*.

Робочі мови заходу – українська та англійська із забезпеченням синхронного перекладу.

Запрошуємо зацікавлених журналістів до участі.

Попередня реєстрація – обов’язкова за посиланням до 5 жовтня 2018 р. (до 10:00). Підтвердження реєстрації буде надіслане на електронну адресу, вказану під час реєстрації, до 12:00 6 жовтня 2018 року.

Проект Ради Європи "Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в України" (далі – Проект) має на меті зміцнити роль медіа загалом, а також суспільного мовлення зокрема, їхню свободу та безпеку як інструментів для досягнення консенсусу в українському суспільстві, особливо в період виборів.

** Проект "Підтримка Регіоналізації Суспільного Мовлення в Україні" є проектом співпраці UA: Суспільне мовлення та Офісу Медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO), що здійснюється за фінансової підтримки Швеції. Місія проекту – зміцнена свобода слова в Україні через суспільне мовлення як інструмент демократії, розширення прав та можливостей.