UA: ХАРКІВ – інформаційний партнер Feeling Blues Festival

UA: ХАРКІВ – інформаційний партнер Feeling Blues Festival

21 вер. 2018

22 вересня у Харкові вперше відбудеться Feeling Blues Festival за участі українських та американських композиторів і музикантів. UA: ХАРКІВ –інформаційний партнер події. Також на фестиваль вирушила команда телеканалу UA: КУЛЬТУРА, щоб зафільмувати найяскравіші музичні виступи, які згодом покажуть в ефірі.

"Feeling Blues Festival – це історія не просто про музику. Зрештою, блюз – це "нішева" музика, для поціновувачів. Але ми розглядаємо цю подію, як новий стандарт культурного дозвілля. Для нас важливим є саме цей бік: інша якість масового, публічного відпочинку та розваг", – зазначила продюсерка UA: ХАРКІВ Ганна Силаєва.

Feeling Blues Festival відбуватиметься на відкритому майданчику Арт-заводу "Механіка". О 12:00 розпочнеться дитяча програма, яка передбачає майстер-класи з гри на музичних інструментах, наукові експерименти зі звуком, створення Арт-Блюз-Газети тощо.

Серед запрошених артистів: донька "короля блюзу" Бі Бі Кінга – Ріта Вашингтон Кінг; учасник "золотого складу" бенду Маді Уотерса, гітарист Боб Марголін; композитор Уільям Піл-молодший; фронтмен гурту "Дождь" Олександр Долгов. Анонсовані також виступи Марії Головко, колективу "Хор одиноких сердец сержанта Пеппера" та ін. Їхній великий концерт відбудеться після 17:00.

"16 вересня у Бі Бі Кінга день народження. Ми планували фестиваль до цього дня, але Ріта Кінг не могла покинути США, адже разом зі своєю родиною святкувала день народження батька, а у пана Марголіна дуже щільний гастрольний графік, в якому знайшлося вікно лише у ці вихідні. Чому блюз у Харкові? Бо звідси походить відомий музикант Олександр Долгов, котрий увійшов до Блюзової Зали Слави у США як "Видатний блюзовий артист з України". І саме він допоміг нам налагодити комунікацію з цими музикантами", – сказав один із організаторів фестивалю Тимур Андрієвський.

Організатор Feeling Blues Festival – ГО "Держава і я". Фестиваль проводиться за підтримки Посольства США в Україні. Вхід на всі фестивальні заходи вільний.