Представники Офісу Ради Європи та міжнародних організацій відвідали UA: ХАРКІВ

Представники Офісу Ради Європи та міжнародних організацій відвідали UA: ХАРКІВ

10 лип. 2018

У Харківську філію Суспільного 5 липня завітали партнери Національної суспільної телерадіокомпанії України з Агентства США з міжнародного розвитку USAID, Офісу Ради Європи, а також Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO). Під час візиту представники міжнародних організацій ознайомилися з перебігом реформи Суспільного мовлення в регіоні.

На зустрічі були керівниця програм розвитку громадянського суспільства та незалежних медіа USAID в Україні Вікторія Марченко, керівниця проекту "Свобода медіа в Україні", спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу "Партнерство заради належного врядування" Сюзанна Мнацаканян, менеджер та асистентка проекту "Підтримка регіоналізації Суспільного мовлення України" з боку SR MDO Кирило Єсін і Тетяна Лялька.

Від Суспільного участь у зустрічі взяли член правління Микола Чернотицький, продюсерка UA: ХАРКІВ Ганна Силаєва та продюсер радіо UA: ХАРКІВ Володимир Носков.

Спершу партнери завітали в центральний офіс Харківського Суспільного, де розташовано телеканал ОТБ. Продюсерка філії Ганна Силаєва показала гостям приміщення студій, а також ньюзрум, де працює команда новин.

"Щоденна робота команди UA: ХАРКІВ – це історія про відновлення довіри та розширення охоплення місцевої аудиторії. Редакція нарощує присутність у діджиталі, новинне інформування оперативне і точне. Програмне наповнення залучає аудиторію до діалогу. Впевнений, невдовзі харківська громада відчує цінність суспільного мовника для спільноти", – сказав Кирило Єсін, менеджер проекту "Підтримка регіоналізації Суспільного мовлення України" з боку SR MDO.

Після цього гості завітали в Будинок радіо, де створюють радіопрограми UA: ХАРКІВ. Продюсер радіо Володимир Носков розповів, зокрема, про історію будівлі, яка є старовинним маєтком, ознайомив із технічним оснащенням радіо. Він розповів також про те, як радіо намагається налагоджувати контакт зі своєю аудиторією, а саме – про нещодавній концерт гітарного квартету, який влаштували для всіх охочих у дворі Будинку радіо.

Окрім цього, 6 липня UA: ХАРКІВ відвідали партнери Суспільного з Internews – директор представництва Вейн Шарп та менеджерка з програмних і гендерних питань Валентина Кузик. На зустрічі також був секретар Наглядової ради НСТУ Вадим Міський.

"Це дуже важливі для нас візити, своєрідне "зовнішнє незалежне оцінювання", перша презентація. Оскільки Харківська філія – у критичному матеріально-технічному стані, я спіймала себе на думці, що було дещо соромно запрошувати гостей в апаратні. Але зрештою це – реальні умови, в яких ми працюємо: колективу щодня ціною надзусиль доводиться долати купу перешкод, і це заслуговує на повагу. Тому в розмові з гостями я мала одночасно визнати і показати правду про наше обладнання (спадок державного ТБ), але дати зрозуміти: нині завзяття й потенціал команди UA: ХАРКІВ значно перебільшує технічні можливості філії", – сказала Ганна Силаєва.