UA: ХАРКІВ запрошує на радіодиктант єдності

UA: ХАРКІВ запрошує на радіодиктант єдності

2 лис. 2018

18-й радіодиктант єдності відбудеться 9 листопада — у День української писемності й мови. Його транслюватиме UA: Українське радіо. Харків, що мовить на частоті 67,13 МГц УКХ-діапазону.

Локацією Суспільного для написання диктанту у Харкові стане Велика хімічна аудиторія, розташована у центральному корпусі Національного університету ім. Каразіна (пл. Свободи, 4). Початок заходу — об 11:00. Взяти участь у радіодиктанті зможе будь-хто, при собі необхідно мати лише аркуш паперу та ручку. 

Вступна частина триватиме півгодини, а сам радіодиктант — з  11:30 до 11:50. Його текст щороку оригінальний, складається із 100-120 слів і не містить авторських знаків чи суперечливих орфограм.

Офіційне гасло цьогорічного заходу — #пишеморазом. Воно підкреслює основну мету диктанту: єднання навколо мови. Радіодиктант — не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб.

Усі охочі зможуть надіслати диктант на перевірку: звичайною або електронною поштою на адресу Українського радіо. Або ж дочекатися оприлюднення тексту на сайті і самостійно знайти помилки (чи переконатися у бездоганній грамотності). Диктанти після перевірки не повертаються, "оцінки" не оголошуються. Проте іспитники, які не зробили жодної помилки, отримують винагороду.

Приходьте до університету, або вмикайте Українське радіо та пишіть диктант вдома чи на роботі.