Космічні будні харківських науковців – у спецпроєкті UA: ХАРКІВ до Міжнародного дня космонавтики

Космічні будні харківських науковців – у спецпроєкті UA: ХАРКІВ до Міжнародного дня космонавтики

12 кві. 2021

Сьогодні, 12 квітня, в ефірі  UA: ХАРКІВ спеціальний проєкт до Міжнародного дня космонавтики. Він  розповість про сучасні розробки харківських науковців та їхні перспективи на світовому ринку. Знімальна група відвідала Харківський аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» та Харківський Національний Університет ім. Каразіна. 

«Нам важливо було показати, що в Харкові є наукові ідеї і люди, які здатні їх втілити.  Попри подекуди не нове оснащення, студенти, аспіранти та їхні викладачі продовжують розроблювати та удосконалювати техніку, яку застосовують на орбітальних станціях, у космічних кораблях та ракетах», — говорить продюсерка UA: ХАРКІВ Ірина Первишева. 

         читайте також: Документальний фільм про ромську молодь «Невидима правда» — 15 квітня на UA: ХАРКІВ

Спецпроєкт до Дня космонавтики – це розповіді про людей, які цілодобово слідкують за роботою двигунів, вимірюють температури на космічних супутниках та спостерігають за астероїдами на орбіті Сатурну. 

«Під час роботи над проєктом ми звернулись до вишів, щоб дізнатися і показати глядачам, над якими розробками для космосу працюють харківські вчені. Ми побачили  як працює іонно-плазмовий двигун для важких супутників і як можна відводити тепло з супутників у космосі. Всі ці розробки допоможуть доправляти космічні кораблі на планети чи астероїди», — розповіла авторка проєкту Тетяна Медяник.

Як вивчають та засвоюють космос і з якими міжнародними компаніями співпрацюють харківські науковці, дивіться в ефірі телеканалу UA: ХАРКІВ 12 квітня о 19:50.

Дивитися UA: ХАРКІВ онлайн можна сайті філії. 

Оперативні новини Харківщини шукайте на діджитал-платформах: