"Вертеп-фест" у Харкові стартує на Суспільному

11 січ. 2019

12 та 13 січня у Харкові відбудеться ІІІ Всеукраїнський "Вертеп-фест". Основними його подіями стануть Парад вертепів головною вулицею Харкова, всеукраїнська акція "Нова радість стала", під час якої в різних містах країни та навіть за кордоном учасники співатимуть однойменну колядку, а також перша в історії фестивалю зустріч колективів-учасників "Етновечорниці". Суспільний мовник Харкова — інформаційний партнер події.

"Вертеп-фест" — це подія, за екстенсивним розвитком якої дуже цікаво стежити. Цей фестиваль надважливий для нашого регіону: він з гарним присмаком національної культури, але без архаїчності, сучасний за форматом. Дуже тішуся з того, що філія Суспільного UA: ХАРКІВ причетна до якомога ширшого розповсюдження і висвітлення цього фесту. Зокрема у суботу, 12 грудня, "Вертеп-фест" стартуватиме на UA: Українське радіо Харків, де все почнеться з колядок у прямому ефірі, а далі хода вирушить вулицями міста", — зазначила продюсерка UA: ХАРКІВ Ганна Силаєва.

Акція "Нова радість стала" розпочнеться 12 січня о 14:30. Цього року до неї долучиться понад 30 міст і сіл України. У місті організаторів, Харкові, вона проходитиме на площі Свободи. Крім того, у цей же час українська колядка лунатиме в Лондоні (Велика Британія), Відні (Австрія), Карлсруе (Німеччина), Амстердамі (Нідерланди), Любліні та Прошовіце (Польща), а також Греноблі (Франція).

"Ми координуємось з іншими зимовими фестивалями, центрами культури інших міст із тим, щоб в один день і час заспівати разом цю відому й улюблену багатьма колядку, — розповідає головна координаторка фестивалю, директорка БО "БФ "Харків з тобою" Олена Рофе-Бекетова. — Сподіваємось, що до її виконання долучаться всі учасники вертеп-параду і "Нова радість" прозвучить в Харкові у понад 1 000 голосів, до яких приєднаються інші міста. Хочемо, щоб вона лунала над Україною і захищала всіх як своєрідний купол добра і надії, що вкриває нашу країну".

За словами організаторів, на фестиваль у Харкові з’їдуться 63 вертепні колективи з різних куточків України. Протягом двох днів їхні концерти триватимуть по всьому місту. Орієнтуватися у заходах "Вертеп-фесту" допоможе додаток на смартфон Wayley, який розробили партнери фестивалю, студенти НТУ "ХПІ". Мобільний путівник також міститиме інформацію про екскурсійну програму та гру "Вертеп-квест".

Повну програму фестивалю "Вертеп-фест 2019" можна подивитися тут.