Доля малокомплектних шкіл: радіоміст UA: Українське радіо Харкова та  Сум

Доля малокомплектних шкіл: радіоміст UA: Українське радіо Харкова та Сум

4 чер. 2021

В Україні триває оптимізація освітньої мережі. В рамках цього процесу влада на місцях реорганізувала десятки шкільних закладів, і ще низка шкіл може зачинитися. Це спровокувало хвилю протестів місцевих мешканців: батьки школярів обурені ситуацією та стурбовані щодо подальшої організації освітнього процесу для їхніх дітей. 

4 червня о 17:15 журналісти UA: Українське радіо Суми та UA: Українське радіо Харків проведуть радіоміст про закриття малокомплектних шкіл в регіонах. Не вистачає освітньої субвенції? Недостатня якість освіти у таких закладах? В громадах немає автобусів для перевозки школярів? — журналісти Суспільного разом розбиратимуть причини закриття шкіл у громадах та з’ясовуватимуть, що означає для села закриття навчального закладу, наскільки готові громади забезпечити дітей підвезенням до найближчих сіл в умовах особливостей клімату області та розбитих автошляхів, якою буде ціна безпеки дітей, чи є альтернатива закриттю навчальних закладів та яка подальша доля шкільних будівель. 
Участь в обговоренні візьмуть заступниця Барвінківського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталія Коптєва, начальниця департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Вікторія Гробова та експерт із питань освіти Програми «U-LEAD з Європою» Сергій Дятленко.

Нагадаємо, слухати UA: Українське радіо Харків  можна онлайн та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM,
  • Первомайський — 102,6 FM,
  • Балаклія — 89,1 FM.

Записи програм слухайте тут.