Шахрайство із розмитненням: підозрюваному вибрали запобіжний захід

20:41, 12 лют. 2019
 
Шахрайство із розмитненням: підозрюваному вибрали запобіжний захід

Директору фірми, якого підозрюють у шахрайстві із розмитненням автомобілів, вибрали запобіжний захід: два місяці під вартою або застава у 1,5 млн гривень. За словами прокурора Руслана Чуба, нині у справі 130 потерпілих. Це покупці машин з іноземною реєстрацією. Сам підозрюваний провину не визнає. 

Audi з литовською реєстрацією Алла Мухіна купила торік у жовтні у фірмі Геннадія Мацокіна. Говорить, у січні саме він порадив брокерів, які розмитнять авто. 

«Я під’їхла до нього на фірму, він каже, от мої хлопці, будь ласка, вони все зроблять. Я кажу: офіційно це все? Він: так, все офіційно не хвилюйтесь. Я передала цим його брокерам суму в розмірі трьох тисячі доларів. Вони обіцяли розмитнити авто протягом 10 днів», — каже Мухіна. 

8 лютого до Київського райвідділу поліції йшли автомобілісти: заявляли про шахрайство. Геннадій Мацокін винним себе не визнає. Каже, що його фірма продавала автівки, а не надавала послуги з розмитнення.

«Нині мою компанію намагаються очорнити. Хоча дані шахраї ніколи не мали відношення до цієї фірми. Вони знімали на Шевченка, 54 частину офісу, як і я. Я нікому в житті не казав: мої брокери чи шось таке, як зараз говорять. Просто люди йшли розмитнювати авто, і я міг порадити», — каже Мацокін. 

За рішенням суду Мацокін перебуватиме під вартою до 4 квітня, якщо не внесе заставу в сумі більше 1,5 млн грн. У захисту є п’ять днів на оскарження ухвали.