У Харкові до приїзду Президента провели акцію «Хто замовив Катю Гандзюк?»

16:18, 14 лют. 2019
 
У Харкові до приїзду Президента провели акцію «Хто замовив Катю Гандзюк?»

Представники громадської організації «Харківський антикорупційний центр» вийшли на акцію «Хто замовив Катю Гандзюк?» до Харківської обласної філармонії, куди сьогодні приїжджав Президент України Петро Порошенко. 

Коли до будівлі прибули машини з кортежу голови держави, представникам громадськості перешкоджали силовики, розповів UA: Харків представник організації Євген Лісічкін. За його словами, на підході до будівлі у представників організації відібрали і розрівали один плакат, інший залишився.

Плакат, який розірвали, тримав член «Харківського антикорупційного центру» Володимир Рисенко. 

 

Після відкриття великої зали філармонії учасникам акції протесту вдалося поставити Президенту питання про замовників вбивства. Петро Порошенко сказав, що буде говорити тільки із вимкненими камерами, адже цього, за його словами, просив батько Гандзюк: «Я зустрічався два дні тому, він попросив, щоб я не говорив на камери...». Через те, що не всі прибрали камери, Порошенко не став відповідати та пішов, сказав Лісічкін. 

Президент також поспілкувався з людьми, які представилися членами організації «Потон», які вимагали припинити «відкритий продаж макової соломки» у Харкові. Порошенко попросив чоловіків залишити контакти, і сказав, що на їхнє звернення відреагують. 

Коли Порошенко від’їжджав, невідомий чоловік вигукував в його бік: «Пенсію дай пенсіонерам». Людина у цивільному відвела чоловіка в арку будинку на вулиці Римарській.

Чи були затримані або доставлені до поліції, з якої причини, а також, хто і чому пошкодив плакат представників громадськості, у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Харківській області поки не коментують. Речниця обласного управління поліції Олена Баранник сказала, що уточнює інформацію.

Петро Порошенко подякував харків’янам, які зібралися біля філармонії, і сфотографувався з охочими.

Нагадаємо, сьогодні за участі президента у Харкові відкрили відреконструйовану велику залу філармонії. Перший концерт почався з увертюри до опери «Тарас Бульба».