Кернес і його захисники не з’явилися до суду у Полтаві

12:59, 15 лют. 2019
 
Кернес і його захисники не з’явилися до суду у Полтаві

Апеляційний суд Полтавщини переніс розгляд скарг у справі мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців. Наступне засідання призначили на 5 березня.

На сьогоднішнє засідання не прийшли міський голова та його захисники. Один із адвокатів Кернеса Олександр Гунченко телефоном сказав, що нині перебуває на лікарняному. Відповідні документи до суду відішле згодом.

«Наскільки мені відомо, інші захисники теж не змогли сьогодні з’явитися через поважні причини. У кожного — причина своя. Мабуть, через це не приїхав до суду і сам Геннадій Адольфович. Оскільки, навіщо йому їхати до суду, якщо засідання без захисників відбутися не може», — розповів Олександр Гунченко.

Нагадаємо, у справі двоє потерпілих — учасники Харківського Євромадайну Сергій Ряполов і Олександр Кутянін. У січні 2014 року вони фотографували машини поряд із готелем «Національ» у Харкові, де мешкає Геннадій Кернес. За версією слідства, охоронці міського голови переслідували майданівців, били та погрожували вбити. Судовий розгляд перенесли у Полтаву. Він тривав 3 роки. У серпні 2018 року суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальне провадження проти Кернеса та двох його охоронців. В ухвалі зазначалось, представники прокуратури не з’являлись на слухання 7 засідань поспіль. Суд розцінив це як бездіяльність. Прокуратура та потерпілий Сергій Ряполов подали апеляції.

Від початку слухання в Полтавському апеляційному суді Геннадій Кернес не приїхав на жодне з семи засідань, включаючи й сьогоднішнє. Минулого разу, 1 лютого, колегія суддів ухвалила клопотання адвоката обвинувачуваних Олександра Гунченка. Той просив, щоб дорогою до Полтави та на засіданнях Геннадія Кернеса, його екс-охоронців та захисників охороняли поліцейські. До цього, 18 січня, під час засідання прокурор у справі Олександр Ганілов заявив, що у справі Кернеса спливає термін притягнення до відповідальності. За два дні він мав закінчитися для двох статей із трьох, по яким звинувачують мера Харкова, сказав Ганілов.