У Харкові вдруге після підвищення тарифів підлітки стрибали через турнікети

13:41, 17 лют. 2019
 
У Харкові вдруге після підвищення тарифів підлітки стрибали через турнікети

Близько 10-ти молодих людей 16 лютого порушили правила користування метрополітеном: перестрибнули через турнікети та безоплатно потрапили на станцію метро. Про це UA: Харків розповів речник КП «Харківський метрополітен» Олексій Бітнер. Працівники підземки повідомили про це до поліції, каже Бітнер. За його словами, травмованих внаслідок інциденту немає.

Як повідомила інспекторка відділу комунікацій поліції Харківщини Ганна Третьякова, через турнікети у метро стрибали підлітки. Їх було до 30-ти. Поліцейські провели з ними профілактичну бесіду та відпустили. Інформацію про подію зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень.

Нагадаємо, 9-го лютого на станції метро «Архітектора Бекетова» через турнікети перестрибнули до 20-ти людей. Поліції відкрила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство». Стаття передбачає до 4 років ув’язнення. Працівники поліції затримали 3 неповнолітніх хлопців. Їх опитали у присутності батьків та відпустили. Учасники події розповіли, що таким виступали проти підвищення тарифів на проїзд у підземці.

6 лютого виконком Харківської міськради підвищив вартість проїзду у метро з 5 до 8 гривень.