Суд у справі про ДТП на Сумській оголосив вирок

16:39, 26 лют. 2019
 
Суд у справі про ДТП на Сумській оголосив вирок

По десять років обом водіям — такий вирок сьогодні, 26 лютого, зачитали Олені Зайцевій та Геннадію Дронову. Вони обвинувачені у справі про аварію, де загинули шестеро людей, ще шестеро були травмовані.

Про це повідомляє кореспондент UA:Харків із зали суду.

Суддя Віктор Попрас почав читати вирок обвинуваченим Олені Зайцевій та Геннадію Дронову о 14.20. До суду прийшли потерпілі у справі, їх представники, прокурори, обвинувачені, їх захисники та журналісти. Обвинувачених до залу суду завели у супроводі поліцейських. Суддя зачитав обставини ДТП, покази свідків та висновки судово-медичних експертиз та інші матеріали. 

Близько 15:00 Олені Зайцевій стало погано. Конвой вивев її, і до судової зали вона вже не повернулася.

О 16.05 суддя Віктор Попрас оголосив рішення суду: по 10 років ув’язнення обом обвинуваченим, а також по три роки позбавлення права керувати транспортними засобами. 

Прокуратура рішенням суду задоволена.

«Прокуратура доводила крок за кроком провину обох обвинувачених протягом року — саме протягом цього часу і тривав судовий розгляд. Протягом цього року відбулось майже 60 судових засідань, було допитано 30 осіб. Прокуратура надала беззаперечні докази вини кожного з обвинувачуваних. Сьогодні ви почули той вирок, який очікувала сторона обвинувачення. Ми орієнтували суд на міру покарання, яка була би відповідною діям та наслідкам кожного з обвинувачуваних. Як наслідок, судом призначено максимальну міру покарання, передбачену ст. 286 ч. 3 ККУ, а саме 10 років позбавлення волі та 3 роки додаткового покарання —  позбавлення керування транспортними засобами. Ми вважаємо, що вирок суду законний, об’єктивний та справедливий. Суд надав оцінку кожному доказу у нарадчій кімнаті. Коментувати рішення суду я можу тільки зі сторони обвинувачення. Ми спромоглися, ми зробили, ми отримали», — розповів прокурор Максим Блохін.

 Захист Дронова оскаржуватиме вирок.

«Апеляційна скарга буде подана обов’язково, оскільки в судових дебатах ми просили виправдати Геннадія Дронова за тими пунктами обвинувачення, які містяться в обвинувальному акті. Оскільки той результат, бажаний, який ми би хотіли, ми не отримали, тому будемо намагатися встановити ці обставини і, на нашу думку, правду в суді апеляційної інстанції», — сказав захисник Дронова Сергій Перепелиця

Захист Зайцевої ще не визначився. 

«Рішення щодо оскарження вироку ще не прийняте. Ми ще будемо узгоджувати дану позицію з обвинувачуваним. Вирок очікуваний. І Зайцевою Оленою, і мною. Все зрозуміло», — сказала захисниця Зайцевої Юлія Козир

У сторін є 30 днів на апелляційне оскарження. Зайцева і Дронов і надалі перебуватимуть в СІЗО.