Харківська міськрада підтримала виконком щодо нових тарифів на проїзд

15:18, 27 лют. 2019
 
Харківська міськрада підтримала виконком щодо нових тарифів на проїзд

55 депутатів Харківської міськради проголосували за підтримку рішень виконкому від 6 лютого та 20 лютого про встановлення тарифів на проїзд у розмірі 6 грн в трамваях і тролейбусах та 8 грн у метро. 

Проект рішення щодо підтримки рішень виконкому на сесії 27 лютого зачитав і поставив на голосування Харківський міський голова Геннадій Кернес. Питання не було у порядку денному. За словами Кернеса, внести його запропонували у профільній комісії міськради. 

«Вважати, що тариф на послуги з перевезення пасажирів, багажу міським електричним транспортом, трамваєм, тролейбусом у розмірі 6 грн на разове перевезення одного пасажира і одного місця багажу і тариф на послуги з перевезення пасажирів метрополітеном в розмірі 8 грн за одне пасажироперевезення є такими, що на теперішній час забезпечають належне перевезення пасажирів міським електричним транспортом – трамваєм, тролейбусом, метрополітеном», – йдеться в одному з пунтків рішення.

Також юридичному департаменту міськради доручено забезпечити судовий захист міськради у справі про оскарження тарифів на проїзд.

Голосування відбулося попри протести присутніх від початку засідання представників громадських організацій «Харківський антикорупційний центр», «Антикорупційний блок учасників АТО», «Традиція та порядок».