В «Укроборонпромі» прокоментували відсторонення директорів двох заводів на Харківщині

14:00, 4 бер. 2019
 
В «Укроборонпромі» прокоментували відсторонення директорів двох заводів на Харківщині

Відсторонення від посад керівників двох оборонних підприємств на Харківщині не позначиться на виконанні замовлень. Про це кореспондентам UA: Харків повідомили у державному концерні «Укроборонпромі» у відповідь на інформаційний запит.

Йдеться про керівників ДП «Ізюмський приладобудівний завод» і ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова». За даними «Укроборонпрому», нині обов’язки директорів заводів виконують заступники директорів підприємств — Руслан Грош та Віталій Корнєєв відповідно.

Тимчасові кадрові рішення в «Укроборонпромі» називають вимушеними і таким, що «не сприяють планомірній роботі підприємств».

«На період відсторонення директора ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова» виконання обов’язків директора покладено на заступника директора Віталія Корнєєва. На період відсторонення директора ДП «Ізюмський приладобудівний завод» виконання обов’язків директора покладено на заступника директора Руслана Гроша. Зазначені кроки є вимушеними і не сприяють планомірній роботі підприємств, але в Концерні впевнені, що Віталій Корнєєв та Руслан Грош забезпечать повне та вчасне виконання зобов’язань підприємств перед державою», — йдеться у відповіді «Укроборонпрому» на інформаційний запит UA: Харків.

Нагадаємо, 27 лютого концерн «Укроборонпром» повідомив про відсторонення від роботи директорів ДП «Ізюмський приладобудівний завод» Сергія Філоненка та ДП «Харківське конструкторське бюро імені Морозова» Олексія Бабіча. Це сталося після виходу в ефір журналістського розслідування «Наші гроші» на тему зловживань в оборонній галузі. За даними журналістів, оборонні підприємства причетні до закупівель контрабандних деталей за завищеними цінами. Директор «Ізюмського приладобудівного заводу» Сергій Філоненко у коментарі кореспондентам UA: Харків звинувачення відкинув, сказав також, що закупівлі відповідали процедурі. З Олексієм Бабічем кореспондентам зв’язатися не вдалось: у приймальні конструкторського бюро журналістів направили до «Укроборонпрому».