Слюсар «Харківських теплових мереж» отримав смертельні травми під час ремонту

14:47, 10 бер. 2019
 
Слюсар «Харківських теплових мереж» отримав смертельні травми під час ремонту

Внаслідок ремонту труби у центрі міста загинув слюсар. Це сталося у суботу, 9 березня, близько 21:30 на вулиці Садовій, 20, розповіла речниця поліції Харківщини Ольга Грабар. За її словами, на місце аварії виїхали два працівника КП «Харківські теплові мережі». Один з них намагався полагодити трубу, однак через те, що вода не була перекрита, чоловіка окропило.

Від отриманих ушкоджень 57-річний чоловік помер у машині швидкої. Другий працівник «ХТМ» не травмувався.

UA: Харків звернувся за коментарем до речниці «ХТМ» Тетяни Чуйкової. На телефонні дзвінки та повідомлення вона не відповідає. 

Факт загибелі працівника підтвердив UA: Харків гендиректор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв. Причини пригоди він прокоментувати не зміг.  

«Так, нам відомо, що на місці загинув наш працівник. Нині триває слідство. Обставини з’ясовуються, іншої інформації в мене поки немає», — сказав телефоном директор КП.

Як повідомляє кореспондент UA: Харків, ремонтні роботи «ХТМ» йдуть на вулиці Потебні, сусідній з Садовою. За інформацією сайту служби «1562», за останні три дні до диспетчерської з вулиць Садової та Потебні надійшло загалом 23 заявки, пов’язані з проблемами опалення і постачанням гарячої води. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Стаття передбачає покарання — до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.