Харківські фігуристи готуються до Чемпіонату світу

19:03, 14 бер. 2019
 
Харківські фігуристи готуються до Чемпіонату світу

Готуватися до змагань Олександра Назарова та Максим Нікітін почали два місяці тому. Тренуються три рази на день. 

«Обов’язкова програма — це танго . У нас це тема Чикаго. Треба виконати ряд елементів, а довільна програма — там немає теми. Тобто ми можемо вибрати все, що завгодно. У нас це Чарлі Чаплін», — каже фігуристка Олександра Назарова.
06.16

На Чемпіонаті світу харківські фігуристи представлять дві програми.

«Більше показати хочеться, напевно, другий танець. Це друга програма. Лише тому, що там більше елементів. А ми себе позиціюємо як пара, яка показує цікаві елементи, підтримки. Міжнародний досвід є. Ми знаємо, чого нам чекати, ми вже знаємо цю публіку. Хочеться гідно представити країну. Максимум як ми це можемо», — каже фігурист Максим Нікітін

Торік харків’яни виступали на Олімпійських Іграх у Південній Кореї. Серед 24 пар учасників Олександра та Максим посіли 21 місце, розповідає їхня тренерка Галина Чурилова.

«Обидва з непростими характерами, проте вони знайшли такі чудові робочі відносини, за яких робота — на першому місці. Дуже тяжкий у них був проміжок часу. Тому що досить несправедливе непроходження до фіналу Олімпійських Ігор. Воно, звісно, дуже сильно підкосило їх. Це був перший їхній зрив, коли були сумніви, кататися чи не кататися. Нині, мені здається, вони дуже добре підготовлені,  вони набагато кращими стали буквально за останні два місяці», — каже тренерка. 

Чемпіонат світу з фігурного катання цьогоріч проходитиме в японському місті Сайтама. Змагання розпочнуться 18 березня і триватимуть тиждень. До Японії Олександра та Максим відлітають цієї суботи. Їх виступ запланований на наступний вівторок.