Поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві військового під Чугуєвом

21:30, 18 бер. 2019
 
Поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві військового під Чугуєвом

Тримання під вартою — такого запобіжного заходу проситиме прокуратура для чотирьох підозрюваних у вбивстві військовослужбовця під Харковом. Двоє з цих підозрюваних — підлітки. Запобіжний захід мають вибрати у вівторок, розповіла речниця прокуратури Харківщини Віта Дубовик.

Мертвого чоловіка знайшли у суботу, у лісосмузі поблизу селища Клугино-Башкирівка. Це Чугуїський район. На тілі військовослужбовця експерти виявили колото-різані рани та синці, розповіла речниця Нацполіції області Оксана Калмикова. На цих кадрах — місце, де знайшли загиблого. За підозрою у вбивстві поліцейські затримали 22-річну мешканку Харкова та трьох мешканців Чугуєва, 15, 16 та 18-ти років. За версією слідства, військового вбили через гроші. Напередодні той отримав зарплату. У поліції розслідують справу за статтею «умисне вбивство».

«Вони під приводом поїхати та взяти наркотичних засобів визвали таксі, прибули у лісосмугу, яка розташована неподалік військової частини та вже в цій лісосмузі останні спричинили потерпілому множинні колото-різані поранення, внаслідок чого він помер. Все це вони знімали на відео на телефон», — розповів заступник начальника слідчого управління поліції Харківщини Андрій Шарнін.

Свою перевірку проводить і віськова частина. Солдат служив за контрактом, розповів речник Міноборони Віталій Саранцев.

«Військовослужбовець 1990 року народження. Був призваний з Луганської області смт Білокуракине. Проходив службу у 92-й ОМБр на посаді гранатометника... Він перебував поза межами території. 14 числа він не вийшов на ранкове шикування були прийняті заходи щодо його розшуку, які не дали результатів ніяких. Тому, звичайно, буде проводитися розслідування», — повідомив Саранцев.