Поліція переревіряє інформацію про підкуп на зустрічі з Тимошенко у Харкові

16:28, 19 бер. 2019
 
Поліція переревіряє інформацію про підкуп на зустрічі з Тимошенко у Харкові

Під час зустрічі з кандидаткою в президенти Юлією Тимошенко у Харкові роздавали гроші. Про це розповів Микола Зінченко, координатор громадської організації «Громадянська мережа «Опора».

За його словами, представники організації зафільмували роздачу грошей після мітингу. На місце викликали поліцейських. Запис обіцяють оприлюднити за кілька годин.

«До нас надійшал інформація з приводу того, що організовується набір людей, які прийдуть на мітинг постояти й за це отримують гроші. Всіх збирали в групки, на всіх дивились і всі централізовано йшли під сцену. Після самого заходу наші спостерігачі також змогли зафіксувати факти, що ці групки відходили, ставали в кола, і їм одна людина просто давала гроші. Це в нас є на відео. І ми звернулися з цього приводу до Національної поліції», — сказав Зінченко.

Тимошенко зустрічалася із виборцями у понеділок, 18 березня, на майдані Конституції. Перед виборцями виступала майже дві години. За фактом звернення представників Опори правоохоронці відкрили справу за статтею «підкуп виборця». Стаття передбачаэ до 3 років позбавлення волі, розповіла речниця поліції Харківщини Оксана Калмикова.

Кореспонденти UA: Харків звернулися за коментарем до партії «Батьківщина», її очолює Юлія Тимошенко. У прес-центрі попросили надіслати інформаційний запит. Голова Харківської міської організації ВО «Батьківщина» Любомир Григорець на телефонні дзвінки не відповідає.

Юлія Тимошенко — народний депутат восьмого скликання, кандидат у Президенти України від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Під час виступу на майдані Конституції у Харкові вона обіцяла запровадити безкоштовну вищу освіту і підняти виплати за народження дітей. Говорила Тимошенко і про іпотечні кредити на житло для молоді — без застави й першого внеску. Обіцяла знизити ціну на газ. 

 Юлія Тимошенко: Ціну на газ буде зменшено у два рази. А як наслідок — тарифи на тепло та гарячу воду?
 — А яким чином ви це робитимете? 
 — Я думаю, що у президента для цього достатньо повноважень. Вони завищені і плюс у президента є повноваження накладати вето на постанови уряду.

Заяви кандидатки економіст-аналітик Володимир Рапопорт коментує так:

«Повноважень Президент взагалі немає жодних, для того, щоб це зробити. Всі читали Конституцію, там більше зовнішня політика, чим такі технічні речі, як ціна на газ чи там вартість навчання. В ціні газу, насправді половина — це платежі в бюджет. Але ж нам кажуть, що і освіта має бути безкоштовна, і матерям виплати треба збільшувати, це ж все з бюджету, а де ж його брати, якщо основний донор бюджету — це газ? Все має свою ціну і ту ціну, яку треба заплатити, щоб зменшити ціну газу, Україна не здатна сьогодні заплатити і жоден президент цього не зможе зробити». 

Фото: prm.ua