Суд відклав розгляд у справі про оскарження тарифу в метро

19:07, 19 бер. 2019
 
Суд відклав розгляд у справі про оскарження тарифу в метро

Харківський окружний адміністративний суд оголосив перерву до 28 березня у розгляді справи щодо оскарження рішення виконкому про підвищення тарифу на проїзд у метро.

Суддя Андрій Зінченко задовольнив клопотання відповідача — представника юрдепартаменту Харківської міськради Костянтина Прокоп’єва. За його словами, сторона відповідача не отримала для ознайомлення відповідь на відзив, складену позивачем — ГО Харківський антикорупційний центр. Щоб вивчити відповідь на відзив, за словами Прокоп’єва, потрібно не менше п’яти днів. Позицію відповідача підтримала представник третьої особи — КП «Харківський метрополітен».

Позивач, член ГО «Харківський антикорупційний центр» Ігор Черняк не заперечував проти клопотання міськради.

На сьогоднішньому засіданні суддя також спитав у позивача, в якій редакції оспорюється рішення виконкому щодо тарифів. «У первісній редакції», — відповів Черняк.

Які аргументи у сторін? 

 

Нагадаємо, виконком Харківської міської ради підвищив тарифи на проїзд у електротранспорті 6 лютого. Ціна у підземці тоді зросла з 5 до 8 гривень. 15 лютого «Харківський антикорупційний центр» оскаржив рішення виконкому. За три дні після цього, за заявою громадської організації «Харківський антикорупційний центр», суд на час розгляду справи призупинив дію нових тарифів у метро. Це нині оскаржує міськрада: розгляд апеляції призначено на 25 березня. Міськрада керується рішенням про підвищення вартості проїзду у новій редакції від 22 лютого, за яким тариф на проїзд у метро — 8 гривень.