Суд взяв під варту усіх підозрюваних у вбивстві військового у Чугуєві

16:44, 20 бер. 2019
 
Суд взяв під варту усіх підозрюваних у вбивстві військового у Чугуєві

У Чугуєві вибрали запобіжний захід підозрюваним у вбивстві військового. Два місяці під вартою без права внесення застави сьогодні отримали троє затриманих. Це 22-річна жителька Харкова і двоє хлопців з міста Чугуєва, 15 та 16 років. За версією слідства, замовницею вбивства була жінка.

Як розповів прокурор у справі Олексій Шуляк, вона працює у військовій частині, де служив загиблий. Підозрювана своє провини не визнала. Спілкуватись з журналістами відмовилась. У суду просила домашнього арешту. Пояснила, що має двох малолітніх дітей. Не визнали своє вини і підозрювані-підлітки. Чому для усіх просили взяття під варту, прокурор пояснив так:

«Особа може перебуваючи на свободі якимсь чином пошкодити до судовому розслідуванню, впливати на свідків, які по даному кримінальному провадженню існують».

Четвертому підозрюваному у справі — вісімнадцятирічному юнаку — запобіжний захід вибрали напередодні. Його теж взяли під варту. 

26-річного військовослужбовця знайшли мертвим 16 березня, у лісосмузі поблизу Клугино-Башкирівки Чугуївського району. Чоловік служив гранатометником у 92-й окремій механізованій бригаді. У виконанні вбивства підозрюють трьох хлопців, молодшому з яких 15 років, найстаршому — 18. За даними слідства, злочин був скоєний з корисливих мотивів на замовлення 22-річної жінки.