220 виборців в одній харківський квартирі: поліція перевіряє, чи є порушення

14:16, 23 бер. 2019
 
220 виборців в одній харківський квартирі: поліція перевіряє, чи є порушення

У Харкові виявили квартиру, в якій зареєстровані одразу 220 виборців. Про це стало відомо, коли члени місцевої виборчої дільниці почали розносити запрошення для голосування, підтвердив UA: Харків голова окружної виборчої комісії №172 Станіслав Бугай. Він каже, квартира розташована у багатоповерхівці на вул. Луї Пастера.

Схожий випадок, говорить Бугай, члени іншої виборчої дільниці зафіксували на вул. Шарикова. Там в одній квартирі нарахували 181-го виборця. У поліції отримали два звернення з приводу цих адрес, говорить речниця Нацполіції Харківщини Ольга Грабар. Тепер перевірятимуть, чи є у цьому порушення закону.

Координатор громадської організації «Громадянська мережа «Опора» на Харківщині Микола Зінченко, який відстежує порушення під час виборів, ситуацію коментує так:

«З точки зору закону, в одній квартирі може бути прописано багато людей. Їх могли прописувати за гроші, але грубого порушення я тут не бачу. Це навіть може не бути пов’язано з виборами, адже у нас є така функція як «тимчасова зміна місця реєстрації». У будь-якому випадку, поліція повинна перевірити інформацію. Ми будемо стежити за справою».

Фото: Алексей Синицын/Facebook