На Харківщині через пожежі в екосистемах загинула людина, пошкоджено майно

15:02, 9 кві. 2019
 
На Харківщині через пожежі в екосистемах загинула людина, пошкоджено майно

За добу рятувальники 86 разів гасили суху траву. Про це UA: Харків повідомив речник Головного управління ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін.

За його словами, загальна площа пожеж в екосистемах, пов’язаних з горінням сухої трави, листя, очерету й сміття, цієї доби склала близько 20 гектарів.

У селищі Буди Харківського району це призвело до загибелі 46-річного місцевого мешканця. За словами Лупандіна, 8 квітня чоловіка знайшли мертвим у згорілій траві. 

Загалом за добу через випалювання сухої трави пошкоджено два приватних будинки, шість господарчих споруд, гараж та два паркани. В одному з випадків вогонь пошкодив кабель мобільного зв’язку.

«Зійшов сніг, висохла трава, люди виїхали на присадибні ділянки, господарські землі, і щоб швидше, на їхню думку проросла трава, вони займаються випалюванням. Внаслідок цього випалювання відбувається неконтрольоване горіння, його складно зупинити, вітер поривчастий, у різні напрямки», — каже Лупандін.

В обласному управління ДСНС застерігають від випалювання рослин і просять громадян дотримуватися правил пожежної безпеки. 

Фото: kh.dsns.gov.ua