Поліція вилучила агітаційні матеріали з намету на площі Свободи

20:52, 18 кві. 2019
 
Поліція вилучила агітаційні матеріали з намету на площі Свободи

У намет на майдані Свободи прийшла поліція. Як розповіла кореспонденту UA: Харків старша слідча Шевченківського відділу поліції Марія Воронова: отримали повідомлення, що в наметі зберігаються незаконні агітаційні матеріали.

Поліцію викликав черговий намету Ігор Колбін. Він розповів поліції, що в четвер зранку знайшов в наметі ящик з агітацією проти одного з кандидатів у президенти.

Борис Редін, який представився UA: Харків головою намету, припустив, що листівки міг підкинути сам черговий. Колбін це заперечує.

У наметі кореспондент UA: Харків побачив шматок однієї листівки з інформацією, спрямованою проти кандидата Володимира Зеленського. Папірець лежав у сміттєвій урні.

Поліцейські оглядають намет. На запрошення Бориса Редіна за оглядом спостерігає адвокат.

UPD 18:08 // Під час огляду під покришками в наметі поліцейські знайшли запакований стос листівок з написом «Зеленський — це Коломойський, а не Голобородько».

UPD 18:58 // Поліція вилучила з намету два ящики з матеріалами, повідомляє кореспондент UA: Харків. Чи порушує зміст матеріалів законодавство, поліцейські мають відповісти після їхнього аналізу, сказала поліцейська Марія Воронова.

UPD 19:00 // «Порушенням може бути те, що агітація має бути виключно з виборчого фону кандидата в Президенти України. Також у законі є пряма заборона на розповсюдження недостовірних даних. Треба ці дані перевіряти, причому поліцією, якщо там вихідних даних немає. Має бути інформація про замовника відповідального за друк»,— сказав представник Громадянської мережі ОПОРА Микола Зінченко.

Намет «Все для перемоги» встановили на центральній площі Харкова навесні 2014, після подій «Руської весни» та початку АТО. Він створювався як осередок волонтерів, де збирають допомогу для української армії та переселенців, проводять публічні акції, зокрема антиросійські агітаційні.